Електрически автомобил под наем

Електрическите коли са бъдещето - все повече собственици на автомобили избират този тих и екологичен вид транспорт. Затова ние попълнихме нашият автопарк с няколко електрически модела. Това са революционният VW ID.3 и неустоимия Peugeot e-208.

Защо да наемете електрически автомобил от Top Rent A Car?


Безплатно паркиране

Електромобилите паркират свободно и безплатно в синя и зелена зона. Вече не е нужно да обикаляте и губите време за търсене на място за паркиране в центъра.

По-изгодно придвижване

По-малки разходи за гориво, с възможност да бъдат сведени дори до нулеви. При добро планиране и организиране на време, може да зареждате само на безплатни станции в страната.

Удоволствие от шофирането

Безшумният двигател в комбинация с най-новите технологии, използвани при създаването на интериорните части, прави шофирането на електромобил изключително приятно и елиминира умората при дълго пътуване.


Моделите електрически автомобили, които предлагаме:

CITROEN Ami electric

Dacia Spring + NAVI 27 kWh EDAE

Peugeot e-208 + NAVI 45 kWh HDAE

OPEL Mokka-e 50 kWh DDAE

VW ID.3 + NAVI 58 kWh CDAE

Време е да опитате!

Спести пари с електромобил под наем от Top Rent A Car

С резервация на електромобил е лесно да сведете разходите до минимум. При добро планиране на вашия маршрут, можете да ползвате само безплатни зарядни станции, без изобщо да плащате за електричество. Наемайки електрически автомобил, получавате право на безплатно паркиране в зелените и сините зони във всички големи градове в България, което прави разходите за наем още по-ниски.
Нека разгледаме като пример пътуване от София до Варна за едноседмична ваканция. В таблицата сравняваме разходите при пътуване с напълно електрическия VW ID.3 и с новия VW T-Roc 2021 с бензинов двигател.


  VW ID.3 Pro 58 kWh VW T-Roc
Наем на автомобила за 7 дни
210 €
210 €
Разходи за гориво
0 €
80 €
Разходи за паркинг
0 €
70 €
Общо:
210 €
360 €
Разликата в разходите за една седмица е значително голяма – до 150 € или около 20 € на ден.

Ако се наложи да зареждате на платени станции, имате възможност да използвате клиентски карти за бързо и лесно заплащане, които предоставяме при всеки наем. Повече информация за тях може да намерите тук.

Често задавани въпроси за електрически автомобил

За зареждане
Някои станции разполагат с кабел, с който директно ще можете да зареждате. Ако няма такъв в багажното отделение на Вашия автомобил има всичко, което Ви трябва.
На практика можете да заредите почти навсякъде. Можете да зареждате наетият автомобил от вас в над 200 станции за зареждане, разположени в цяла България. Използвайте тази карта с електростанции, за да намерите най-близката станция до Вас. Инфраструктурата от обществени зарядни станции се увеличава непрекъснато.

За две от платените мрежи за зареждане ще ви предоставим карти за зареждане. След края на наема ви ще бъдете таксувани за използваната електроенергия. Срещу 10 € на ден може да наемете от нас мобилна зарядна станция, с която ще може да зареждате на трифазен контакт.
В багажника на всеки нает електромобил от нас, ще откриете кабели за зареждане. За да заредите от AC включете Тип 2 кабел в станцията и в колата. DC станциите си имат собствени кабели, които трябва да се включат в електромобила. Следвайте стъпките, посочени на станцията за зареждане и изчакайте необходимото време. Повече видовете зарядни станции може да намерите тук.
Да има, в приложението на PlugShare има информация за всички безплатни зарядни станции и къде се намират. Може да намерите повече информация тук.
Това се случва, за да се предпазва батерията на автомобила в дългосрочен план.
Зарежането на всеки електромобил отнема различно време, в зависимост от станцията за зареждане, капацитета на батерията, външната температура и др. В страницата на всеки електромобил, който предлагаме под наем, ще намерите конкретна информация за него. За пример ще вземем електрическия VW ID.3 вътрешното му зарядно е с мощност 11kW при зареждане на AC - бавно зарядна станция ще отнеме приблизително 5 часа да се зареди от 0 до 100%. Тъй като капацитета на батерията му е 58kWh. На бързо зарядна станция тип DC автомобилът може да се зареди приблизително за 1 час.
Всеки електромобил, който предлагаме под наем е с батерия с различен капацитет. След като разберете капацитета на батерията (измерва се в kWh) лесно може да сметнете колко ще Ви струва едно зареждане. Ако приемем, че 1 kWh в България струва средно около 0,20 лв с ДДС, а батерията на Tesla Model S е 75 kWh, то пълно зареждане на батерията ще Ви струва 15 лв. Впечатляващото е, че с тези 15 лв може да изминете до 450 км (по WLTP), в зависимост Вашия стил на шофиране и в нито един момент от шофирането няма да навредите на природата с вредни емисии. Звучи добре, нали? Плащането обикновено е лесно и се осъществява чрез мобилно приложение, charge карта или дебитна/кредитна карта. Ако пък решите да зареждате наетият автомобил у дома си, ще платите сметката в следващата ти сметка за електричество.
Тук можете да намерите карта със зарядни станции.
Да, безопасно е да се зарежда във влажно време - обществените зарядни станции са защитени от влиянието на атмосферните условия.
Това се случва рядко при зареждане на обществени места. Обикновено кабелът е заключен и в зарядната станция, и в електромобила и само вие можете да го отключите и извадите. След приключване на зарядната сесия някои станции отключват кабела, така че друг човек би могъл да го извади от станцията при такава ситуация. Понякога има и случаи на вандализъм, като част от градския живот.
Да, може да зареждате електромобил когато вали, но се уверете, че при включването на кабела в станция в неговия щепсел или в контакта на станцията няма да попадне вода. Използвайте само станции пригодени за външна употреба. След като се уверите, че щепселът е сух, може да включите кабела в станцията. Въпреки това избягвайте зареждане в проливен дъжд или гръмотевични бури. Зареждането при снеговалеж обикновено е безопасно, като отново е добре да сте сигурни, че щепселът на кабела е сух преди включване.
Ако решите да зареждате на платена станция, може да използвате карти за бързо и лесно заплащане, които ще получите от нас, заедно с документите на автомобила. Те са за най-популярните в България зарядни станции - Fines Charging и Eldrive. Зареждането на тях е платено, в края на наема ще получите подробна информация за употребената енергия на тези станции от вас и ще бъдете таксувани за нея. Вижте повече информация тук.
При получаване на автомобила той ще бъде зареден на минимум 80%.
Автомобилът трябва да се върне с минимум 30 км възможност за пробег.
След връщане на автомобила, ще задържим сумата за депозита, до проверка за задължения по картите за зареждане на електромобили. При установяване на задължения, сумата ще бъде автоматично изтеглена от депозита, а остатъкът ще бъде освободен. В случай, че задължения не бъдат установени, депозитът ще бъде възстановен изцяло.
Информация за пробега на всеки автомобил може да намерите в неговата страница на нашия сайт.
Пробегът на всеки автомобил е различен и зависи най-вече от средата и стилът на шофиране. За разлика от автомобилите с двигател, всеки път когато използвате екстра на автомобила, свързана с електричество, всъщност вие изразходвате батерията. Съществува единен световен изпитателен стандарт WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), който ориенира потребителя към реалния ежедневен разход на автомобилите. В страницата на всяка електрическа кола, която прегаламе под наем, може да намерите пробег, изчислен спрямо този стандарт.
Електромобилите могат свободно и безплатно да паркират в Синя и Зелена зона. При паркиране на други или частни паркинги, разходите за престой са за Ваша сметка.
Всички компоненти по електрическите автомобили са прокетирани така, че да издържат на атомосферни условия като дъжд и сняг. Батериите са запечатани хермтически и защитени от проникване на вода и влага. Можете да бъдете спокойни при шофиране и зареждане на електромобил по време на дъжд или при почистване на автомобивка.