Често задавани въпроси

Преди резервация

Може да прочетете условията ни като ползвате този линк.
Разполaгаме с офиси в цяла България: Летище София, Летище Варна и Летище Бургас (офисите ни се намират в зала Пристигащи на терминалите). Top Rent A Car разполага и с офиси на ключови места в градовете Варна и Бургас, както и сезонни офиси в Слънчев Бряг, Златни Пясъци, Обзор, Балчик и Созопол. Пълна информация за офисите ни, може да откриете в нашата секция за контакти.
Офисите на компанията работят от 09:00 - 19:00, без почивен ден. Офисите обслужват клиенти и извън работно време, при предварителна уговорка и такса. Пълна информация за офисите ни, може да откриете в нашата секция за контакти.
Има такса "Извън работно време" в размер на 24 € за обслужване в часовия интервал между 19:01ч - 08:59ч.
Top Rent A Car предлага доставки до всеки хотел или адрес в България, при предварителна заявка. Доставката до курортите Св. Св. Константин и Елена, к.к. Златни Пясъци и Слънчев Бряг е безплатна.
Връщането в офис различен от този, в който сте наели автомобила се нарича "Еднопосочен наем". В зависимост от отдалечеността, може да Ви бъде начислена допълнителна такса, която се изчислява автоматично в процеса на резервация. Ако наемете кола в София, и я върнете във Варна, таксата е 160 €, ако наемете кола в Бургас, и я върнете във Варна, таксата е 85 €. Прочетете нашите условия за наем за повече информация.
При избор на място на наемане/връщане, различно от офис на Top Rent A Car, може да бъде начислена такса за доставка, която се изчислява автоматично в процеса на резервация.
Top Rent A Car предлага възможността да посетите съседни държави с наетия автомобил при предварително запитване и одобрение. Възможни са при предварителна заявка и одобрение за съседни на България страни (Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и европейската част на Турция). Начислява се административна такса в зависимост от наетия клас автомобил. Посочената административна такса е при посещение на една от изброените страни. За всяка следваща страна, клиентът заплаща допълнителна такса в размер 50% от таксата за първата страна. Депозитът се удвоява. Повече информация тук
Начислява се административна такса в зависимост от наетия клас автомобил. Посочената административна такса е при посещение на една от изброените страни. За всяка следваща страна, клиентът заплаща допълнителна такса в размер 50% от таксата за първата страна. Депозитът се удвоява. След одобрение е нужно да изпратите данните от паспорт/лична карта и шофьорска книжка, най-малко 3 работни дни преди началото на наема.
Минималната възраст е 23 години, шофьорът трябва да има книжка от минимум 3 години. Наематели, които не отговарят на тези изисквания заплащат такса “Млад шофьор” 7.20 €/ден и двоен депозит. Възможни са ограничения.
Автомобилът се предоставя с пълен резервоар и трябва да бъде върнат пълен. При връщане с липсващо гориво, клиентът заплаща липсващото гориво, както и такса в размер на 15 €, освен ако не е предварително заплатена такса "Предплатено гориво" (повече информация можете да намерите тук). Препоръчваме Ви да използвате предимно бензиностанции от наложени вериги като OMV, Shell, LUKOIL.
Когато правите резервация през нашия сайт, Вие може да изберете от 3 варианта: запитване, частична предплата и пълна предплата. Само след направена предплата, Ви гарантираме резервация на желания автомобил. При изпращане на запитване, може да бъде поискана предплата за потвърждаване на резервацията.
Когато наемате автомобил е нужно да оставите депозит с кредитна или дебитна карта (Visa или MasterCard), издадена на името на шофьора. Сумата на депозита не се изтегля от сметката Ви, само се блокира! След края на наема се разблокира. Депозитът варира между 150 – 800 € според класа.
В цената е включена пътна такса – винетка за територията на Република България.
Може да шофирате с книжка издадена в друга държава. Книжката трябва да не е с изтекъл срок, или със срок изтичащ по време на наема!
При резервация директно в сайта на Top Rent A Car, или в офис на компанията, не се заплаща за зимно оборудване. Допълнително се заплащат единствено веригите за сняг. При резервация през сайтове на някои наши партньори, може да има такса за зимно оборудване, която се заплаща на място.

Процес на резервиране

Редовните клиенти на Top Rent A Car получават допълнителна отстъпка, която е базирана на броя направени резервации. Отстъпката е в допълнение към онлайн отстъпката. Повече информация за MyTop програмата ни прочетете на тази страница.
Може да направите резервация на нашия национален телефон 0700 89 050 / 0890 170 170.
Препоръчваме Ви да резервирате поне 7 дни преди датата за наем. Моля, обадете се на 0700 89 050 / 0890 170 170, ако началната дата на наема е до 24ч.
Промо кодът позволява допълнителна отстъпка от цената на наетия автомобил за определени периоди.
Следете за актуални Промо код кампании в нашата facebook страница, блог и като се абонирате за нашия email бюлетин.
При повечето автомобили, налични на нашата интернет страница се гарантират конкретни марка, модел, година на производство и екстри. В случаите, когато не се гарантира определен автомобил, предлагаме подобни автомобили от същия клас. Това означава, че класът предлага няколко автомобила от различни модели и марки, но с еднакви параметри (брой врати, скоростна кутия и др).
Застраховка „Гражданска отговорност”. Стандартно е включена и застраховка CDW и TP. Повече за застраховките прочетете на страницата ни с условия.
Разликата е в зависимост от килограмите и възрастта на децата (до 10 кг, 9-18 кг, 15-36 кг). Снимки на различните седалки, може да видите на Стъпка 3 от резервационния процес.
Всеки допълнителен шофьор се заплаща, като таксата е 2.40 €/ден - максимално 60 €.
Може да отбележите, че искате да посетите друга държава на 3-та стъпка от резервационния процес, като в коментар уточните и коя е държавата. Нужни са следните документи: данните от паспорт/лична карта и шофьорска книжка, не по-късно от 3 работни дни преди началото на наема. Документите може да изпратите на e-mail или да качите директно от Вашия MyTop акаунт. Тези документи са необходими, за да се подготви пълномощно или зелена карта за излизане в чужбина. Начислява се еднократна административна такса в размер, в зависимост от наетия клас автомобил. Изисква се двоен депозит.
Top Xpress е услуга на Top Rent A Car, която позволява по-бърза процедура при наемане на автомобила. Това става чрез предварително изпратени данни от шофьорската книжка и лична карта/паспорт на клиента/клиентите. При попълнен Top Xpress, договорът Ви ще бъде готов, когато пристигнете за автомобила.
Възможно е да изберете тази опция. Но по този начин, правите само запитване, а не резервация. Това не гарантира получаване на автомобил!
Методите на плащане са: Кредитна карта или дебитна карта, банков превод и PayPal.
Сайтът е защитен с Web Server сертификат. Транзакциите на сайта са защитени с до 256-битово криптиране Secure Sockets Layer.
Сайтът е защитен с Web Server сертификат. Транзакциите на сайта са защитени с до 256-битово криптиране Secure Sockets Layer.

След като резервацията е направена

Автоматично ще получите e-mail с парола за Вашия MyTop акаунт. В рамките на 24 часа след изпращане на резервацията, ще получите и писмо – потвърждение с линк към Вашия ваучер.
При потвърждаване на резервацията, ще Ви изпратим e-mail с потвърждение и линк към Вашия ваучер. Достъп до него имате и от личния Ви MyTop акаунт.
Желателно е да представите принтиран ваучер. За Ваше удобство, предоставяме и възможността да изтеглите .pdf на ваучера и да го представите директно от Вашия смартфон или таблет.
Вашият персонален акаунт позволява промени по резервацията. Впишете се в MyTop и използвайте менюто Промени.
Датите също могат да се променят, но е препоръчително това да не става в последния момент, за да може да се разчита на навременна реакция от наша страна.
Наш агент ще Ви посрещне на летището с табелка с логото на Top Rent A Car. Осигурен е безплатен трансфер с бус, с който ще бъдете превозени до офиса ни (по-малко 1 минута път).
Да, но потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ/промяна на резервацията по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, клиентът дължи неустойка в размер на 15% от стойността на резервацията, но не по-малко от един наемен ден, както и стойността на таксата за доставка при отказ/промяна на резервацията, по-малко от 24 часа преди началото на наемния период. В неустойката не се включват допълнителните услуги включени в резервацията.
Рент а кар агентите ни следят разписанията на самолетите, но Вие трябва да ни информирате предварително за промяната.

При получаване на автомобила

Необходимите документи са: валидна шофьорска книжка, паспорт или лична карта. Препоръчително е да носите Вашия ваучер и кредитна карта за депозита.
Ще бъде попълнен договор за наем, като Вие ще получите копие от него. BR Ще платите сумата за наема и допълнителните екстри, ако има такива. Пълна предплата може да бъде направена и преди началото на наема.BR Може да направите допълнителни застраховки. BR Ще Ви бъде авторизиран депозит от кредитната карта (разблокира се след края на наема).BR Ще огледате автомобила за щети. При наличие на драскотини или други щети ще бъдат отбелязани на договора.BR
Депозитът е определена сума пари, която се задържа при отдаване на автомобила. Парите остават блокирани на вашата карта до края на наемния период, като те служат за залог с цел покриване на разходите за ремонт при евентуална щета (не важи в случай на закупена Full protection и наличие на протокол от Полицията) или в случай на липса на гориво, GPS и др.
Ако клиентът закъснее с връщането без да информира за това, му бива начислена такса. При закъснение за връщане на автомобила след изтичане на договора за наем без предупреждение, клиентът се таксува както следва: до 4 часа – един наемен ден; до 4 часа – един наемен ден; над 4 часа – 2 наемни ден, над 8 часа – 3 наемни дни.
Всеки следващ шофьор се вписва в договора и се заплаща такса 2.40 € (макс. 60 €)

По време на наема

При инцидент задължително се обадете на контактния телефон, посочен в договора за наем, както и на телефон 112, за да информирате компетентните органи (Полицията).
За щета по гуми и шаси, може да бъдете таксувани допълнително. Ако имате "Full Protection", няма да Ви бъде начислена допълнителна такса. Тя се сключва срещу допълнително заплащане по желание на клиента, и го освобождава от отговорност в случай на щети по гуми, джанти, предно стъкло и шаси.
Трябва да ни информирате предварително, че искате да удължите наема. Ще бъдете помолен да посетите офис на Top Rent A Car, за да подпишете нов договор. В случай на невъзможност да бъде продължен наемът на конкретния автомобил, поради влизането му в нов наем, ще ви предложим алтернативен.
Цената за целия Ви наем се прекалкулира по стандартна ценова листа, за използвания период + 3 наемни дни.
Трябва веднага да сигнализирате за това. Таксата за изгубени документи е: 200 € (включително за загуба на панел на касетофон или CD). Таксата за изгубени ключове също е 200 €.

При връщане на колата

Това е възможно, само след изрично съгласие на двете страни. Фирмената политика задължава при връщане на автомобила, той да бъде прегледан за щети и липса на гориво. Липсата на ключове или документи подлежи на допълнителна такса.

След като наемът е приключил

В деня на получаване на автомобила, сумата за депозита се блокира /авторизира/ по Вашата кредитна карта, а след това се разблокира /анулиране на авторизацията/ веднага щом колата е проверена при връщането й.

MyTop програма за редовни клиенти

При резервиране на автомобил онлайн, Вие получавате потребителско име и парола за персоналния Ви акаунт (MyTop). Можете да създадете Вашия акаунт тук.
MyTop Ви позволява да:BR 1. Трупате персонална отстъпка с всяка следваща резервация.BR 2. Прегледате историята на резервациите Ви.BR 3. Прегледате и принтирате ваучерa си.BR 4. Правите промени по резервациите си.BR 5. Въведете данните си в Top Xpress с цел съкращаване времето за попълване на документи при наем на автомобила (процедурата по наем се съкращава с до 15 мин.)BR
В рамките на 1 работен ден след като направите резервация, ще получите потвърждение от Отдел Резервации и статуса на резервацията във Вашия акаунт ще се промени от Изчакване на Потвърдена. Ще може да видите и принтирате своя ваучер.
Резервационният ваучер дава пълна информация за резервираните услуги. Всеки ваучер има пореден номер и данни за клиента.
1. Влезте в MyTop профила си.BR 2. Изберете резервацията, която искате да промените и натиснете бутона "Промени".BR 3. Опишете промените в полето за коментар.BR 4. Натиснете бутона „Изпрати”. До 24 часа ще получите отговор по E-mail.
1. Влезте в MyTop профила си.BR 2. Изберете резервацията, която искате да анулирате и натиснете бутона "Анулиране".BR 3. Опишете причината за анулирането в полето за коментар.BR 4. Натиснете бутона „Изпрати”.
1. Влезте в MyTop профила си.BR 2. Изберете „Настройки”.BR 3. Попълнете полетата „Настояща парола”, „Нова парола” и „Повторете”.BR 4. Натиснете бутона „Запази”.
Top Xpress е услуга, която позволява съкращаване времето за попълване на документи при наем на автомобила. Препоръчваме ви попълването на информацията за Top Xpress (на Стъпка 3 от резервационния процес или в MyTop акаунта ви). Така ще съкратите времето при наем с до 15 мин.
Отстъпката с промо код се начислява независимо от персоналната Ви MyTop отстъпка за редовен клиент, и онлайн отстъпката в сайта. Така натрупаната отстъпка може да достигне 40%!
Ако забележите несъответствие между броя на резервациите показани в профила Ви, и действителния брой направени резервации, моля свържете се с нас.