Къде да заредим електрически автомобил под наем?

Открийте бързо и лесно станция за зареждане

Инфраструктурата със зарядни станции в България за електрически автомобили непрекъсното се увеличава. Все по-лесно става планирането на пътуване, без да се тревожите за пробега, който трябва да изминете с електромобил под наем.
Препоръчваме ви да използвате приложението на PlugShare за бързо откриване на най-близката до Вашето местоположение карта. Там имате възможност да намирате станции за зареждане по тип на конектор, по мощност, както и да разберете дали избраната от вас станция е безплатна или трябва да заплатите за зареждането. Обърнете внимание, че някои станции имат работно време, в което може да бъдат използвани.

Моля, обърнете внимание, че Top Rent A Car не носи отговорност за актуалността на месторазположението, както и състоянието и изправността на станциите за зареждане. Клиентът отговаря изцяло за зареждането на наетия от него автомобил.


При различните модели електромобили зареждането може да отнеме различна продължителност от време. То зависи най-вече от мощността на станцията и типа на свързване. Тук ще откриете информация за типовете адаптери и кабели, с които е снабден всеки електромобил под наем, който предлагаме.


Видове зарядни станции

Обикновен контакт тип Шуко
Зареждането използва стандартните битови контакти и може да се извърши с помощта на захранващия кабел и оборудването, с което се доставят повечето електромобили. Като предимство може да се изтъкне удобството просто да паркирате електрическия автомобил, който сте взели под наем, вкъщи и да го заредите от домашния контакт. Недостатък е бавното зареждане на батерията. Максималната мощност на зареждане е 2,8 kW, което означава, че един електрически автомобил с батерия от 50 kWh би се заредил за приблизително 18 часа.
Шуко

Бавно зарядна станция тип AC 22кW
Бавно зарядните станции са с максимална мощност от 22kW, но това не означава, че всеки електромобил зарежда с тази максимална мощност. Това е ограничение строго индивидуално за модела. Автомобил с батерия от 50kWh, който поддържа тази мощност би се заредил за около 3 часа. Зареждането става чрез най-популярния кабел при електромобилите Тип 2 към Тип 2.
Тип 2

Бързо зарядна станция тип DC
За бързо зарядна станция се счита всяка станция с мощност над 50kW. Това за колко време ще се зареди автомобил на такава зарядна станция отново зависи от ограниченията на самия модел. Бързото зареждане с постоянен ток може да зареди електрически автомобил до 80% батерия за 30-60 минути, след 80% скоростта на зареждане постепенно намаля. За този тип зареждане се използва кабела от самата станция, а при автомобилите на Tesla се поставя специалния адаптер тип CHAdeMO.
CHAdeMO
CCS

Как да заредим електромобил под наем от Top Rent A Car