Информация относно COVID-19
Рентакар агент от Top Rent A Car

Съвети при вземане на кола под наем

След като вече сте взели решението да вземете кола под наем от Top Rent A Car, ето 10-те задължителни неща, които не трябва да забравяте преди, и по време на наема.

10 полезни съвета

 1. Направете резервация възможно най-рано
  Това е важен съвет, особено ако избраният от Вас период е през лятото, когато е най-натоварено. За да избегнете разочарованието, да нямаме на разположение желания от Вас автомобил, резервирайте поне 1-2 седмици предварително. Имайте предвид, че често имаме отстъпки за ранни резервации!
 2. Изберете автомобил според нуждите Ви
  Обърнете внимание както на цената, така и обемът на багажника и вътрешното пространство. Това е важно, когато сте повече от 4 пътника, или пътувате с много багаж. (Често се случва клиенти да резервират 7-местен автомобил и да не се съобразят, че при вдигнати допълнителни седалки, багажното пространство става много малко. Това важи и за автомобили клас Мини (Ford Ka), често избирани заради ниската им наемна цена). Пълни спецификации на автомобилите от автопарка ни вижте тук.
 3. Оставете повече контактна информация, когато резервирате
  Когато резервирате автомобил онлайн или по телефона, предоставете повече информация като номер на полет (за да можем да го проследим, ако има закъснение), точен адрес или име на хотел, както и мобилен телефон, достъпен към момента на наема.
 4. Не забравяйте за депозита на автомобила
  Както повечето рент-а-кар компании, ние също изискваме депозит при наем. Депозитът варира между 200 EUR и 500 EUR според класа автомобил. Депозитът ще бъде блокиран на Вашата кредитна карта, и след края на наема - отблокиран.
 5. Носете кредитна карта, шофьорска книжка и лична карта
  Не забравяйте Вашата кредитна карта, нужна е за депозита на автомобила и при ваше желание – за заплащане на дължимата сума. Не може да наемете автомобил без шофьорска книжка и лична карта/паспорт.
 6. Планирайте пътуването си извън страната
  Ако по време на наема планирате да излезете в чужбина, моля заявете това предварително. Нужно е да бъдат изпратени сканирани копия на документите Ви, за издаването на пълномощно и зелена карта. Има еднократна такса според класа автомобил и страната която ще посетите, депозитът е двоен. Някой дестинации не са позволени.
 7. При инцидент ни се обадете!
  Ако по време на наем имате инцидент ни се обадете. Задължително след това трябва да се обадите и на 112, за да Ви бъде издаден протокол за инцидента. Протоколът ще Ви е нужен, за да Ви освободим от всякакви такси, ако сте си закупили “Супер застраховка”.
 8. Не оставяйте ценни вещи в автомобила
  Ако оставите ценни лични вещи в колата, съществува потенциална опасност тя да бъде разбита, а вещите Ви откраднати. Задължително винаги вземайте документите на автомобила със себе си.
 9. Не забравяйте да заредите с гориво при връщане
  Нашата фирмена политика е да предоставяме автомобилите с пълен резервоар, съответно при връщането им, те трябва да са заредени. Съветваме Ви да използвате бензиностанции в близост до мястото, където връщате автомобила.
 10. Спазвайте правилата за движение в България
  Винаги спазвайте ограниченията на скоростта. Не забравяйте, че на много места по пътищата на България има стационарни и мобилни камери за скорост. Избирайте охраняеми и осветени паркинги когато паркирате. Не оставяйте автомобила паркиран в забранени зони, за да не бъде репатриран. Избягвайте третокласни пътища, и винаги се съобразявайте с пътната обстановка.

Най-важният съвет е да се отнасяте към наетия автомобил като към свой собствен. Бъдете внимателни, за да не си докарвате излишни главоболия и тревоги по време на Вашата почивка.