Най-добрите съвети за каране на кола под наем с автоматични скорости

Най-добрите съвети за каране на кола под наем с автоматични скорости

Клиентите на фирмите за коли под наем имат различни предпочитания за скоростната кутия. Обикновено онези, които имат личен автомобил с автоматична скоростна кутия избират отново автомат за своя наемен период. Ако сте решили да шофирате в градски условия със сигурност автоматичната скоростна кутия би била идеален вариант, особено при наличието на множество светофари и задръствания.

Ето няколко професионални съвета как да експлоатирате наетия автомобил с автоматична скоростна кутия:

1. Запознайте се с позициите на скоростната кутия (т.е. всяка позиция на какво отговаря)

  • P – Parking – тази позиция се използва при паркиране. Когато сте я избрали, колата няма да може да се движи на нито една посока. Обърнете внимание, че не задвижващите гуми все още имат възможност да се въртят, както и задвижващите. Това е възможно заради дифернциала. Затова Ви съветваме да използвате ръчната спирачка при паркиране. Използването на двете ще удължи живота на вашата скоростна кутия. Обърнете внимание, че когато спирате автомобила, няма как да извадите ключа, ако не сте на „P”.
  • R – Reverse – позволява колата да се движи на заден ход, като в същото време се включват светлините за заден ход, а е добре и да си включите аварийните.
  • N – Neutral/No gear – в тази позиция автомобила е на свободен ход
  • D – Drive – За да преминете в този режим от спряло положение е необходимо първо да натиснете спирачката. После е необходимо да подадете газ и колата тръгва.
  • +/- or M – В случай, че Ви предстои изкачване може да изберете механична смяна на предавките, за да определяте сами при какви обороти да бъдат превключвани предавките. Също може да изберете тази опция при изпреварване.

2. Позиция "N"

Ако сте тръгнали на път в планината например или пък маршрута Ви преминава през дълги спускания, то не бива да превключвате на неутрална предавка „N”.

3. Позиция "R"

Когато предприемате маневра на заден ход трябва автомобила да спре напълно преди да превключите на задна скорост „R”.

4. Автоматичните скоростни кутии на са като ръчните

Колите с автоматични скоростни кутии не палят с бутане. Така, че не опитвайте този метод.

5. Как да процедирате през зимата

Препоръчваме Ви, когато шофирате през зимата да подгреете колата за известно време преди да потеглите. В противен случай трябва да карате с не повече от 50 км/ч през първите 2-3 километра, както и да не ускорявате рязко.

Top Rent A Car предлага голямо разнообразие от автомобили с автоматична скоростна кутия. Изберете най-подходящия за вас според вашите нужди. Ето и някой предложения за коли под наем с автоматична скоростна кутия: