Икономични автомобили от Top Rent A Car

5 съвета за икономично каране на автомобил под наем

В наше време икономията на гориво се нарежда сред нещата с особена важност при избора на автомобил под наем. Високите цени на горивата създават предпоставки, за хората, които не са избрали много икономичен автомобил, да достигат пестене на гориво чрез спазването на няколко основни правила.

1. Карайте на по-висока предавка, но на по ниски обороти

За да постигнете икономия на гориво е изключително важно да боравите със скоростите плавно. При първа възможност превключете на по-висока предавка. Старайте се първата предавка да Ви служи само за потегляне. Високите обороти означават по-голяма консумация на гориво.

2. Ограничете включените системи по колата

Колкото повече системи по колата работят, например климатик, радио и други, разходът се повишава. Или казано накратко, всяко нещо натоварващо двигателя, хаби гориво.

3. Избягвайте да държите отворени прозорците си продължително

Това увеличава съпротивлението и влияе на разходът на гориво.

4. Регулирайте товара на автомобила

Това несъмнено ще Ви спести гориво. Колкото по натоварен е автомобилът с багаж или пътници, толкова по-висок разход ще отчете.

5. Съобразявайте се с пътната обстановка и настилката

При неравни участаци и наклони, е нужно да подавате повече газ. При по-лош път консумацията се увеличава, поради постоянното превключване от една, на друга предавка. Гумите трябва да бъдат напомпени според сезона и да бъдат в описания от производителя размер. Но за това се е погрижил Top Rent A Car.