Първи впечатления от Twizy?

Първи впечатления от Twizy

Чувството да седнеш за първи път зад волана на Twizy определено е доста вълнуващо. Вълнуващо най-вече заради неизвестността какво те очаква. Този дребосък с футуристичен дизайн не прилича на никой от познатите ни автомобили и именно затова е толкова любопитен.
Интересното при него е, че може да си избереш от коя врата да влезеш. Това разбира се няма никакво значение тъй като шофьорската седалка се намира по средата.

Тези, които се качват в Twizy за първи път сигурно ще се озадачат от факта, че електромобила няма външни дръжки за отваряне на вратите. Те се отварят отвътре и забележете – нагоре, много практично особено при паркиране. Това определено спестява доста пространство.

Основни стъпки

Веднъж седнали в Twizy, следват няколко стъпки преди да потеглите:

  1. да сложите предпазния колан;
  2. да оправите страничните си огледала (разполагате само с такива);
  3. да поставите ключа и да го завъртите частично надясно, докато индикаторите на таблото спрат да мигат. След като това стане, завъртете докато светне „GO“;
  4. освободете ръчната спирачка, която се намира под волана като в същото време натискате педала на спирачката;
  5. Електромобилът разполага с автоматична предавателна кутия, съответно и с два педала: “газ” и “спирачка”. Натиснете бутона “D”, който се намира вляво от волана, ако искате да потеглите напред;
  6. натиснете бутона “R”, който се намира вляво от волана, ако искате да потеглите назад;

Twizy е напълно безшумен и най-вероятно няма да разберете, че вече може да потеглите. Натиснете десния педал (педала на „газта“) и вашето пътешествие може да започне. С постепенното ускорение ще започнете да чувате звук от електродвигателя и ще усетите тръпката от това ново изживяване.

Renault Twizy се управлява лесно, той с лекота следва движенията на волана. Ускорява достатъчно бързо, но Ви съветваме да не държите педала постоянно натиснат, за да пестите батерия. След като покарате малко ще се уверите, че Renault Twizy има всичко необходимо, за да се чувствате комфортно и сигурно на пътя.
Електромобилът е снабден с фарове, мигачи, клаксон, чистачка, както и въздушни възглавници. Някой модели дори са снабдени с Bluetooth, който позволява да слушате музика и да водите (hands free) разговори от телефона си. Ако имате някакъв малък багаж или документи със себе си може да го оставите в жабките от двете страни на волана.

Направете запитване онлайн или резервирайте в някой от нашите офиси, ако искате да опитате едно ново и вълнуващо изживяване с Renault Twizy.