Какво трябва да знаете за Twizy, когато се качвате за първи път?

Видео реклама

Renault Twizy е компактен градски електромобил от ново поколение. Теглото му е едва 450 кг, почти два пъти по-лек от Renault Twingo. Сравнен със Smart, Twizy е доста по-къс, а широчината му е почти колкото на скутер. След всички тези определения можем да го поставим в категория на нещо средно между мотоциклет и малка кола.

Също както мотоциклетите, Twizy разполага с 2 седящи места едно зад друго, но с тази разлика, че е пригоден с предпази колани и въздушни възглавници. Достъпът до пасажерската седалка става посредством преплъзгане напред на шофьорската. Таблото е снабдено с 2 отделения тип жабка от двете страни на волана (едното се заключва, а другото не). Освен тях има и друго тясно, но дълбоко отделение, което се намира под шофьорската седалка и също се заключва.

Renault Twizy не е най-подходящото превозно средство за шофиране в дъжд, но е за предпочитане пред мотор или скутер. Twizy може да се кара и в дъжд тъй като то е снабдено с отопляемо предно стъкло, чистачка и демонтируеми прозорци.

Зареждането става бързо и лесно с помощта на захранващ кабел (3 м.), който се намира в предната част на автомобила. Станции за зареждане може да откриете в нашите офиси на Слънчев бряг и Бургас (Mall Plaza), както и в Омникар (Бургас).

Интересно е да се отбележи, че Twizy има най-малкия диаметър на завиване сред всички 4 колесните превозни средства (6,8 м.). Липсата на серво управление изисква малко по-големи усилия при извършване тази маневра от място, но в движение електромобила завива с лекота. Twizy е толкова малък, че на едно паркомясто могат да се съберат 3 на брой.

Имайте предвид открития дизайн на електромобила и голямото любопитство, което предизвиква той. Затова Ви съветваме да не оставяте без надзор личните си вещи в него, както и добре да подбирате местата за паркиране особено при наем на Twizy за един или повече дни. За ваше спокойствие може да използвате гараж или охраняем паркинг.