Ford Fiesta от Top Rent A Car

Какви покрития има включени при наем на кола?

Стандартното покритие CDW (Collision Damage Waiver) е включена в цената на автомобила. Тя ограничава отговорността при щета до размера на депозита при спазването на ЗДвП. Задължително е представянето на протокол от КАТ, Полиция или друг компетентен орган.

  • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита
  • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита

Предлагаме на нашите клиенти възможността да закупят допълнилнително покритие към наема на автомобила и да си осигурят по-голямо спокойствие. Клиените могат да избeрат едно от следните покрития:

  • TOP PROTECTION - освобождава Наемателя от отговорността за нанесени щети по екстериора на автомобила, които са удостоверени с акт на КАТ, Полиция или друг компетентен орган. Ограничения на отговорността за вреди: за стъкла в пълен размер, за гуми и тасове в размер до 195,58 лв./100 евро, за джанти в размер до 391,17 лв./200 евро на брой.
  • PREMIUM PROTECTION - При наличие на щети по автомобила, включително и щети по долната повърхност на автомобила, настъпили в следствие на събитие, за което няма законово основание съгласно ЗДвП или други нормативни актове да се издаде документ, удостоверяващ настъпило събитие от компетентните държавни органи, то депозитът на Наемателя ще бъде възстановен в пълен размер, след като попълни пред представител на Наемодателя „Декларация за настъпило събитие“.

Ако има инцидент, колата ми има ли КАСКО и ще ми бъдат ли удържани такси?

При вземането на автомобила, ще Ви бъде поискан депозит от 200 до 2400 EUR според класа автомобил. Депозита се блокира на Вашата кредитна/дебитна карта. Сумата за депозита не се взема от картата, само се блокира на нея и след края на наема се отблокира. При инцидент задължително трябва да повикате КАТ за да бъде съставен протокол. Стандартната застраховка (CDW) включена в наема, лимитира отговорността при инцидент до размера на оставения депозит. Това означава, че при щети по автомобила може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита. Таксата покрива щетите по ремонта и загубите на компанията от пропуснати наеми във времето на ремонт.

Как се процедира ако спукам гума или изкривя джанта по време на наема?

Стандартната застраховка (CDW) не покрива щети по гуми, джанти, предно стъкло, под шасито и интериора на колата. При такъв случай може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита според щетата. Допълнителна услуга TOP PROTECTION ограниченава отговорността за вреди по за гуми и тасове в размер до 195,58 лв./100 евро, за джанти в размер до 391,17 лв./200 евро на брой. При закупуване на допълнително покритие PREMIUM PROTECTION, Вашата отговорност се намалява с 50%,при необходимост от заплащане на административната такса по чл. 31.1.

Защо да доплатя за допълнително покритие?

Покритието, което допълнително се закупува при наем на кола, може напълно да Ви освободи от отговорност при инцидент по Ваша или чужда вина. Задължително е да имате протокол от КАТ или друг документ, удостоверяващ настъпилото събитие и да се свържете с нас. Цената на TOP PROTECTION е между 12 и 30 €/ден, според класа автомобил и Ви гарантира спокойствие по време на целия наем.

Какви са условията при паркинг щети?

Паркинг щетите са най-често срещаният тип щети. Нужно е да ни се обадите, за да ни информирате за случая, а ние ще Ви посъветваме, какви действия следва да предприемете.

Може да изберете допълнително покритие по време на онлайн резервацията или на място в офис на Top Rent A Car, когато вземате Вашия резервиран автомобил.