Ford Fiesta от Top Rent A Car

Какви покрития има включени при наем на кола?

Стандартното покритие CDW (Collision Damage Waiver) е включена в цената на автомобила. Тя ограничава отговорността при щета до размера на депозита. Задължително е представянето на протокол от КАТ, Полиция или друг компетентен орган.

  • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита
  • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита

Предлагаме на нашите клиенти възможността да закупят допълнилнително покритие към наема на автомобила и да си осигурят по-голямо спокойствие. Клиените могат да избeрат едно от следните покрития:

  • Tyre&Glass Cover (Т&G) - освобождава Наемателя от отговорността за нанесени щети по гуми, джанти, тасове и стъкла, при връщане на всички документи и ключове на автомобила
  • TOP PROTECTION - включва T&G и освен това освобождава Наемателя от отговорността за нанесени щети по екстериора на автомобила, които са удостоверени с акт на КАТ, Полиция или друг компетентен орган

Ако има инцидент, колата ми има ли КАСКО и ще ми бъдат ли удържани такси?

При вземането на автомобила, ще Ви бъде поискан депозит от 150 до 2000 EUR според класа автомобил. Депозита се блокира на Вашата кредитна/дебитна карта. Сумата за депозита не се взема от картата, само се блокира на нея и след края на наема се отблокира. При инцидент задължително трябва да повикате КАТ за да бъде съставен протокол. Стандартната застраховка (CDW) включена в наема, лимитира отговорността при инцидент до размера на оставения депозит. Това означава, че при щети по автомобила може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита. Таксата покрива щетите по ремонта и загубите на компанията от пропуснати наеми във времето на ремонт.

Как се процедира ако спукам гума или изкривя джанта по време на наема?

Стандартната застраховка (CDW) не покрива щети по гуми, джанти, предно стъкло, под шасито и интериора на колата. При такъв случай може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита според щетата. Напълно освободен сте от отговорност при закупуване на допълнително покритие TOP PROTECTION.

Защо да доплатя за допълнително покритие?

Покритието, което допълнително се закупува при наем на кола, може напълно да Ви освободи от отговорност при инцидент по Ваша или чужда вина. Задължително е да имате протокол от КАТ или друг документ, удостоверяващ настъпилото събитие и да се свържете с нас. Цената на TOP PROTECTION е между 8 и 30 €/ден, според класа автомобил и Ви гарантира спокойствие по време на целия наем.

Какви са условията при паркинг щети?

Паркинг щетите са най-често срещаният тип щети. Нужно е да ни се обадите, за да ни информирате за случая, а ние ще Ви посъветваме, какви действия следва да предприемете.

Може да изберете допълнително покритие по време на онлайн резервацията или на място в офис на Top Rent A Car, когато вземате Вашия резервиран автомобил.