Туристически наръчник - с кола под наем в Кранево

Обща информация за Кранево

Плажът в Кранево
Плажът в Кранево

Кранево е малко курортно селце разположено на самия бряг, в непосредствена близост до Албена. Разположено е само на 30 км от морската столица Варна, 2 км от Албена и на 10 км от Златни Пясъци. Селището е лесно достъпно - с кола под наем по главния панорамен път Варна-Златни Пясъци. През последните години Кранево става все по-привлекателна туристическа дестинация и желано място за отдих сред множество туристи от страната и чужбина.

Районът около селото е много красив и зелен, с чудесни морски пейзажи и множество слънчеви дни. Непосредствената близост до по-големия курорт Албена, предоставя множество разнообразни развлечения. Плажната ивица е много чиста, а морето е плитко и топло, което го прави чудесно за къпане. Отличните туристически условия на Кранево привличат и много ученици и студенти в детските лагери и къмпинги изградени около морето. Районът предлага бърз и лесен достъп с кола под наем до Албена, Балчик, Каварна, както и голф игрищата в района.

Туристически обекти около Кранево

Гледка към Кранево
Гледка към Кранево

До селището се намира един от най-красивите и зелени резервати в страната - Биосферен резерват Балтата. Можете да разгледате богатия животински и растителен свят с пътешествие с лодка по реката. Освен изключително разнообразната флора и фауна, можете да видите и редките растителни лонгозни растения, който са рядко срещани в умерения климатичен пояс.

Бързо и лесно можете посетите множеството интересни места в района. Заради близостта до толкова много туристически обекти, бихте могли да ги посетите само за ден или два.

В Кранево има множество възможности за забавление:

 • Отлични условия за водни спортове
 • Съоръжения за други спортове
 • Отлични заведения за хранене
 • Прекрасни места и пешеходни зони за разходки
 • Богати възможности за любителите на нощния живот
 • Възможности за риболов и пикник сред природата

Хотели в Кранево
Хотели в Кранево

На само няколко минути с Вашия автомобил под наем се намира един от най-красивите крайбрежни градове - Балчик. Там могат да бъдат видени Ботаническата градина, която има изключително разнообразни видове, и замъкът на кралица Мария, разположен на брега на морето. В близост до Балчик се намират и 2 голф игрища от световна класа.

Нос Калиакра се намира северно от град Балчик. Разположен е в морето, предлага уникални пейзажи и богато историчско минало. Освен това, там могат да бъдат разгледани - музей, морски фар, параклис и да се опитат традиционни морски ястия в ресторанта.

Недалеч от Кранево се намира курортът Златни Пясъци. Той е най-големият на северното Черноморие, разполага с уникална природа и богат нощен живот. От Златни пясъци, можете да посетите уникалния скален Манастир - Аладжа манастир, там могат да бъдат видени 20 стай издълбани в стените. Аладжа манастир е обявен за национален исторически паметник. Късите разстояния до всички тези забележително, и не на последно място до морската столица Варна, правят района и Кранево отличен избор за Вашата почивка.

Хотели, ресторанти и места в Кранево

Най-предпочитаните хотели в Кранево според Trip Advisor:

 • Hotel Izvora
 • Hotel Palma
 • Kristel Park
 • Therma Palace
 • Hotel Atlas

Най-предпочитаните ресторанти в Кранево според Trip Advisor са:

 • Il Pomodoro
 • FIRST LINE Restaurant & Bar

Откъде най-бързо и лесно да вземете кола под наем в Кранево?

Кола под наем в Кранево, може да наемете от Top Rent A Car. Ако планирате да посетите Кранево и все още не сте си резервирали автомобил, може да го направите като използвате формата ни за резервации отляво. Ако пътувате от Варна, Top Rent A Car има офис на Летище Варна, Варна - Център, и в к.к Златни пясъци, откъдето може да наемете своя автомобил на място. Top Rent A Car Ви предлага и доставка до Кранево.

Top Rent A Car
Top Rent A Car

Плаж в Кранево от Dziadzik [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC-BY-SA-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons