Туристически наръчник - с кола под наем в Камчия

Обща информация за Камчия

р. Камчия
р. Камчия

Камчия е красива местност недалеч от морската столица Варна - намира се само на 25 км, или около 30 минути с автомобил под наем. През последните години районът развива успешно туристическа дейност, и се утвърдил като предпочитана курортна дестинация. Регионът предлага уникално съчетание от морски и речен пейзаж, разположени в хълмиста местност.

Курортът има изключително красиви плажове, а устието на река Камчия, която се влива в морето, създава неповторимата природна картина на курорта. В района има изградени много луксозни комплекси и къмпинги. Заради удивителната си красота и редките животински и природни забележителности районът е обявен за резерват. Може да наемете кола под наем в Камчия от Top Rent A Car.

360° панорама край Камчия

Туристически обекти и забележителности около Камчия

Лодки в р. Камчия
Лодки в р. Камчия

Камчия е официално обявена за резерват през 1951 г. Освен морските пейзажи и пълноводната река, курортът е обграден от гъсти лонгозни гори. Те са рядко срещани в умерения климатичен пояс. Резерватът разполага с богат животински и растителен свят. Там могат да бъдат видени множество бозайници и птици – над 200 вида. Някои от лонгозните растения достигат много голяма височина. Има над 40 вида, като някои от тях са на възраст около 150 години. Някои от плажовете на курорта са трудно достъпни, заради гъстата растителност, която ги прави още по живописни. Все повече посетители избират Камчия за спокойна морска почивка на брега на морето, както и за риболов, къмпинг, еко разходки и разходки с лодка по течението на реката.

Устието на р. Камчия
Устието на р. Камчия

Близостта на курорта до други красиви курорти, както и до областния голям град Варна, предоставят множество интересни места и забележителности за посетителите, като:

  • Варненски Халколитен Некропол.
  • Катедрален Храм Св. Успение Богородично
  • Морската градина
  • Делфинариум

Хотели и ресторанти в Камчия

Най–добрите хотели в Камчия са:

  • Хотел Бялата Къща
  • Бунгала Камчия
  • къмпинг Романтика
  • Бунгала Дани
  • Сирена Резорт

Наем на кола в Камчия 

Ако планирате да посетите Камчия и все още не сте си резервирали автомобил, може да го направите като използвате формата ни за резервации отляво. Ако пътувате от Варна, Top Rent A Car има офис на ул. Цар Освободител 17А, или от летището, откъдето може да наемете своя автомобил на място.

Камчия е перфектна дестинация за еднодневна разходка от Варна. Там има всички необходими удобства за прекарване на пълноценна почивка сред природата и морските вълни.

Може да използвате и Варна като начална точка за Вашето пътуване по северното Черноморие. Морската ни столица е разположена в непосредствена близост до: Каварна, Балчик, Албена, Кранево, Св. Константин и Елена, Камчия. Top Rent A Car предлага и директни доставки до всички морски, зимни и голф курорти в България. Ако имате нужда от повече информация относно доставките и трансферите, които предлагаме, моля разгледайте страницата ни с Допълнителни Услуги.

Летище Варна
Clio IV от Top Rent A Car

Устието на Камчия от П. Марлов (Собствена творба) [Публично достояние] via Wikimedia Commons