Голф Дестинации

Обща информация за Голф курортите в България

Голф курорти в България
Голф курорти в България

България е една от новите дестинации на световната карта на голфа. Въпреки това има поне 15 голф комплекса, които се строят, или вече са завършени. Някой от тях, носят имената на Player, Woosenham и Nicklaus.
България предлага на любителите на спорта - перфектни атмосферни условия и прекрасни гледки. Повечето от комплексите се намират край бреговете на Черно море, Банско и в близост до столицата – София.

Виртуална разходка

Ето и най – известните сред тях:

Tracian Cliffs

Thracian Cliffs Golf близо до Каварна
Thracian Cliffs Golf близо до Каварна

Никъде по света няма да намерите голф игрище като това", казва Гари Плеър. Thracian Cliffs е голф игрище, клас „Signature“, което разполага с 18 дупки и проектирано от голф-легендата Гари Плеър. Пейзажът, който се открива от назъбените крайбрежни скали и безкрайната синева на Черно море, прави Thracian Cliffs е едно от най-вълнуващите голф игрища на земята.

В комплекса има Club House, която предлага на голфърите удобно място за срещи, леки ястия и освежаващи напитки, както и непринудена обстановка обмисляне, и обсъждане на акцентите от започнатото през деня голф приключение. Магазинът за екипировка - Pro Shop се намира в съседство до Club House и предлага пълната гама от услуги и екипировка.

Light House Golf Resort

Lighthouse Golf
Lighthouse Golf

Голф игрище, проектирано от известния, бивш капитан от Райдър Къп – Иън Ууснам. Елитното глоф игрище е от типа „линкс” и е с традиционен дизайн.


Изключителните природни картини, около които Иън Ууснам изгради брилянтна колекция от дупки, допринасят за зашеметяващия пейзаж. Голф игрището е подходящо, както за професионалисти, така и за начинаещи.

Black Sea Rama

Професионално 'сигничър' голф игрище, проектирано също от Гари Плейър. Разположено е на няколко километра от Балчик, в северната част на Черно, местност Табията. Игрището си има и Клуб Хауза, който се състои от Про-шоп, ресторант, снек бар, бар и спа център. В мини комплекса Бел Тауър се намират бистро и магазин, които са на разположение на всички гости и посетители. Голф Академията в комплекса е оборудвана с най-новата в световен мащаб техника, и е отворена както за начинаещи играчи, така и за начинаещи голфъри.

St Sofia Golf club

Oткрито през 2004 г, Голф игрище "Св. София" полага основите за изграждането на голфa в България. Поради обновяване игрището беше затворено до май 2012 г. Реновацията е извършена по проект на известния ирландски голфър Пол Макгинли.

Pirin Gold клуб до София
Pirin Gold клуб до София

Пирин Голф & Кънтри Клуб

Пирин Голф & Кънтри Клуб е международен 5-звезден комплекс, разположен на площ от 150 хектара, в близост до световноизвестния ски курорт Банско. Комплексът предлага на посетителите си уникална възможност за съчетаване на голф и ски сезон, в полите на планината. Ваканционните имоти и двете голф игрища, са чудесно съчетани с природните дадености и района, превръщайки комплекса в предпочитана ваканционна дестинация.

Ер София Голф Клуб

Голф игрището се намира в Ихтиман, и е първото голф игрище в България Комплексът предлага редица спортни занимания на едно място – голф, футбол, баскетбол, волейбол, тенис и конна езда.

Renault Clio IV Летище Варна
Top Rent A Car разполага с офис на Летище Варна, само на 1 час път от най-известните голф курорти

Муратово езеро, Пирин от Pudelek (Marcin Szala) (Собствена творба) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons