Renault Clio III


Кратко описание

Renault Clio III е автомобил от 3-тата генарация, компактни градски автомобили на компанията. Има съвременен дизайн и отлични характеристики за градско шофиране. Съвременният му дизайн и високо качество се дължат на обединяването на компанията с Японския концерн - Nissan. Clio III е получил и награда за безопасност от EuroNCAP.

Renault Clio III

Експертно мнение от  Top Rent A Car

  Renault Clio III е компактен автомобил с 3 врати, в който спокойно могат да пътуват до 4-5 пътника. Купето е сравнително просторно за този клас, а багажникът е с добър максимален обем от 1038 л, като в него се побират 1 голям и 2 малки куфара. Автомобилът е много предпочитан заради  ниската му цена, както и благодарение  ниския среден разход на гориво - само 5,5 л/ 100 км.

Renault Clio III е оборудван с 5-степенна механична скоростна кутия и мощност от 75 к.с, които са му напълно достатъчни да развие максимална скорост от 167 км/ч. Резервоарът му е доста голям за този клас, което в комбинация с добрия разход гарантира дълъг пробег без зареждане.

  Цялостна оценка: Renault Clio III е снабден с климатик и серво управление - всичко необходимо, независимо от сезона. Малък, икономичен, маневрен и лесен за управление и паркиране. Клиентите го предпочитат заради отличната му цена и ниския разход на гориво. Средния му разход на гориво е от 5,5 л/ 100 км.

Подобни автомобили от класа на Renault Clio III ECMR

Технически характеристики

Марка Renault Тип на купето Хечбек
Модел Clio Брой места 5
Врати 3 Максимален обем на багажника 1038  л
Обем на резервоара 55 л

Видео