Renault Clio III


Кратко описание

Renault Clio III е автомобил от клас супер мини и се явява модел от 3-та генерация (2005-2014). Интересно е да се отбележи, че този модел използва една и съща платформа с някой от моделите на Nissan (Micra и Note). Освен това Clio III има награда за безопасност от EuroNCAP.

Renault Clio III

Експертно мнение от  Top Rent A Car

  Renault Clio III е 5-врат хечбек, в който спокойно могат да пътуват до 5 пътника. Багажникът има максимален обем от 1038 л и в него се побират 1 голям и 2 малки куфара. Клиентите предпочитат този автомобил не само заради  евтината му цена, а и заради ниския среден разход на гориво - 5,8 л/ 100 км.

Renault Clio III е с 5-степенна ръчна скоростна кутия и развива максимална скорост от 167 км/ч. Освен това има голям резервоар, което в съчетание с ниския разход на гориво ще направи пътуването Ви без необходимост от зареждане по-дълъг.

  Цялостна оценка: Renault Clio III без климатик е снабден с базовите екстри за този модел. Малък, маневрен и лесен за управление. Клиентите го предпочитат заради ниската цена и икономичния разход на гориво. Автомобилът е бензинов и има среден разход на гориво от 5,5 л/ 100 км.

Подобни автомобили от класа на Renault Clio III EDMN

Dacia Sandero
Dacia Sandero EDMN

Технически характеристики

Марка Renault Тип на купето Хечбек
Модел Clio Брой места 5
Врати 5 Максимален обем на багажника 1038  л
Обем на резервоара 55 л

Видео

Галерия