Коли под наем от Top Rent A Car

Какво е добре да носите винаги със себе си при по-дълго пътуване

Пътуванията на дълги разстояния са приятни, и са добро решение да си прекарате добре с Вашите близки и приятели. Поради по-голямата си продължителност могат да се появят проблеми от всякакво естество. Ето няколко важни неща, които трябва да носите със себе си, когато предприемате по-дълго пътуване. Част от тях са универсални, които важат за всички сезони, а другите са според сезона.

Лични документи и пари

Носете винаги със себе си документи на автомобила, вашите лични документи - шофьорска книжка, лична карта. Това е изключително важно, за да можете да ги представите когато бъдат изискани от Вас от хотел, заведение или органите на реда. Носенето на документи ще ви спести време и неприятности. Не носете големи суми пари в себе си. Носете достатъчно, но никога прекалено много. По-удобно е да държите парите си в кредитни и дебитни карти, тъй като можете лесно да ги изтеглите от банкомат.

Хранителни продукти и напитки

При дълги пътувания е много важно да имате храна и напитки. Понякога пътешествията имат непредвидим развой или продължават повече от предвиденото. Ако имате достатъчно храна и напитки, евентуални непредвидени обстоятелства няма да Ви обезпокоят.

Дрехи и облекло

Много е важно независимо от сезона да имате дрехи и за топло, и за студено. Макар лятото да е по-топло, вечерта температурите може да паднат, и е добре да имате топли дрехи и обувки за това време. Колата, която шофирате вероятно има парно и климатик, но ще Ви е трудно да прекарате цялото пътуване вътре.

Мобилни устройства

Зареждайте напълно мобилните телефони преди да поемете на път. Може да вземете и други устройства, които ще Ви държат във връзка с близки и приятели. Добре е да носите и преносимо зарядно, с което да зараждате телефона си директно от автомобила.

Инструменти и гориво

Старайте се при предприемането на по-продължително пътуване, освен да напълните резервоара на колата до горе, да носите и пълна туба с гориво. Хубаво е да имате и основни инструменти, за отстраняване на леки щети по автомобила, тъй като пътят е непредвидим. Трябва да имате и резервна гума и аптечка. Ако сте избрали Вашия автомобил от Top Rent A Car – той е подготвен, обслужен, с 24 часова поддръжка 7 дни в седмицата, в рамките на страната.