Коли под наем България - съветите на Top Rent A Car

Коли под наем България - съветите на Top Rent A Car

Избиране на автомобил под наем

След като изберете Място На Вземане, Дата и Час На Вземане, ще бъдете пренесени към нашата страница с резултати визуализираща всички свободни коли, които можете да наемете за желания от Вас период. Помислете внимателно каква кола ще резервирате. Ако пътувате с деца или много багаж, най вероятно ще Ви трябва голям седан, миниван или джип под наем. От друга страна, ако търсите най-изгодната за Вас оферта, ще трябва да резервирате най-малкия клас автомобил или да прегледате последните намаления, които предлагаме в раздел промоции на коли под наем.

Top Rent A Car предлага и много допълнителни екстри при наем на автомобил. Предприемайки пътуване в България през зимния сезон Вие можете да добавите: багажник за ски, вериги за сняг, бебешки и детски седалки и GPS система. Може да изберете екстрите, които желаете на трета стъпка от резервационния процес.

Резервиране на автомобил под наем

Top Rent A Car предлага най-изгодите цени на местния пазар, особено за дългосрочни наеми. В крайната цена са включени: 24 часова пътна помощ на територията на България, неограничен пробег, застраховка „Гражданска отговорност”, винетна такса, CDW и TP. Ако все още не сте го направили, обмислете възможността да се присъедините към програмата ни за лоялни клиенти на Top Rent A Car. Всички лоялни клиенти на Top Rent A Car получават редица привилегии, а при взимане на резервираният автомобил не е нужно попълване на каквито и да е документи, тъй като ние вече имаме данните на клиента. Притежателите на клубни карти получават и допълнителни отстъпки от крайната цена. За повече информация се свържете с нас или с местния ни представител.

Винаги четете условията за наемане на автомобил

Четете внимателно условията за наемане на автомобили преди да потвърдите резервацията. Ако не сте напълно наясно с някои от условията, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Крайната цена на колата, която ще вземете под наем

Всички показани на Втора стъпка цени са без ДДС (Данък Добавена Стойност е в размер на 20%, той се калкулира автоматично на последната Трета стъпка от резервационния процес). В крайната цена са включени:

 • Неограничен пробег
 • Застраховка „Гражданска отговорност”
 • Пътна такса – винетка за територията на Република България
 • 24 часова пътна помощ за територията на Република България
 • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата.
 • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил
 • Такса доставка летище

При вземане на наетия автомобил

При вземането на резервираната кола под наем, представител на Top Rent A Car ще Ви помогне да огледате колата за възможни драскотини или щети. Всички детайли се отбелязват в приемно-предавателния протокол. Проверете километража, както и дали всички светлини работят без проблем. Ако установите проблем, моля съобщете го на нашия представител. Много важно е преди да напуснете паркинга да се запознаете добре с наетата кола. Вижте, от коя страна на автомобила е резервоара, от къде се включват мигачите, чистачките и фаровете. Обърнете внимание и на елементарните на пръв поглед неща като цвета на колата, която сте наели, регистрационния номер и модела – така няма да я изгубите първия път когато я паркирате на оживено място, малка уличка или голям паркинг. Разгледайте много внимателно картата. Нашият представител ще Ви даде карта, ако имате нужда от такава. Определете маршрута си преди да тръгнете.

Не забравяйте:

 • Да настроите огледалата за задно виждане
 • Да настроите радиото
 • Да разберете как се регулират прозорците
 • Да разберете от къде се включват мигачите
 • Да разберете от къде се включват чистачките
 • Да разберете от къде се включват светлините
 • Да разберете от къде се включват дългите светлини
 • Да разберете от къде се включва ръчната спирачка

При връщането на автомобила под наем

Винаги пълнете догоре резервоара преди да върнете автомобила, който сте наели. Преди да ни оставите автомобила, не забравяйте да го огледате за последно за Ваши вещи, погледнете и в багажника. Ако все пак сте забравили нещо, не се притеснявайте, ние ще се свържем с Вас. Насладете се на престоя си в България с коли под наем България от Top Rent A Car!

Съветите на Top Rent A Car за шофиране в България

Шофирайте в дясното платно на пътя! Минималната легална възраст за шофиране в България е 18.

За да шофирате Ви трябва валидна шофьорска книжка. Всички граждани на страните в ЕС и Швейцария могат да използват националната си шофьорска книжка, тъй като България е член на ЕС. Ако сте от държава, която не е член на ЕС, може да използвате шофьорската си книжка за период от една година.

Задължително е използването на предпазни колани, включително и на задната седалка.

Забранено е да се возят деца под 12 годишна възраст на предната седалка. Задължително е шофирането с включени светлини през деня от 1 Ноември - 1 Март. Top Rent A Car съветва всички свои клиенти да шофират с пуснати светлини и през останалата част от годината. Забранено е използването на мобилен телефон при шофиране, освен ако не използвате хендсфри устройство.

Ограничения на скоростта:

Магистрала: 130 км/ч
Извън населени места: 90 км/ч
В населени места: 50 км/ч
При какъвто и да е спешен случай, обадете се на националният телефонен номер за спешни случаи: 112 Top Rent A Car предлага и директни доставки на коли до всички морски, зимни и голф курорти в България. Ако имате нужда от повече информация относно доставките и трансферите, които предлагаме, моля разгледайте страницата ни с Допълнителни Услуги.