Предназначение на багажника

Предназначение на багажника

Багажникът на някой автомобили е изгубил своето предназначение и се е превърнал в склад за вехтории. Той не би трябвало да се превръща в място, където да държите непотребните си вещи. Освен, че не е сигурно да държите нещата си там може да повредите както тапицерията, така и самите тях.

Багажникът е полезната площ, предназначена да осигури удобство при пренасяне на багаж. Затова е редно да отделяте време за почистване и премахване на излишното от него, за да изпълнява предназначението си подобаващо.
Добре е да знаете, че прекомерните килограми биха довели до по-висок разход на гориво.

Товарът в багажника води до промяна в динамиката на автомобила

Наличието на товар влияе на:

  • спирачната система. Това се забелязва на мокър път;
  • стабилността (колкото повече товар, толкова по-нестабилна е колата);
  • поведението на автомобила по време на завиване;
  • ъгъла на осветяване на фаровете;

Необходимо е когато подреждате багажа си в багажника, да го правите така, че той да е добре уплътнен. Това се прави с цел да не се клатушка и разпилява по време на пътуването. Не подредения багаж може свободно да се движи и удря в стените на багажника, създавайки дискомфорт на пътниците, а е възможно и неговото повреждане. Шумовете идващи от багажника пък биха могли да разсеят шофьора и да повлияят на неговите реакции по време на шофиране. Затова Ви съветваме да не пренебрегвате важността на подредения багажник.