Туристически наръчник – с кола под наем в Шкорпиловци

Обща информация за Шкорпиловци

Плажът на Шкорпиловци
Плажът на Шкорпиловци

Шкорпиловци е красиво курортно селище, намиращо се в Северната част на Българското черноморско крайбрежие. То е на само 40 км от морската столица, и най-голям град в Северната част на страната - Варна. Шкорпиловци е кръстен на двамата учени изследователи – братята Шкорпил. В миналото Шкорпиловци е било известно с името Фъндъклии, което от турски означава Лешникова градина.

Селището е разделено на 2 части – близо до плажа е курортната част, а на 2 км от него се намира основната част на селото. Шкорпиловци е известно с най-дългата плажна ивица в страната, като тя е с дължина от около 12 км. Районът предлага много красиви и живописни пейзажи, комбинация от зеленина, гори, визвишения и морето. Шкорпиловци е великолепно място и през последните години става все по-популярно за тези, които харесват тиха и спокойна морска ваканция на морето, далеч от шума на по-големите курорти. Можете лесно да наемете кола под наем в Шкорпиловци от Top Rent A Car.

Туристически забележителности около Шкорпиловци

Плажуващи в Шкорпиловци
Почивка на Шкорпиловци

Освен чудесната природа, районът около Шкорпиловци има и богато историческо минало. Това е доказано от древните руини открити там. Смята се, че в миналото там е имало 4 древни селища, но в момента могат да бъдат видени само останките им. Една от най-интересните забележителности в Шкорпиловци е природният резерват Камчийски пясъци. Има изградена научна станция на брега. Районът има чудесни условия за къмпинг, риболов, плаване и разходки сред природата.

Местоположението на курортното селище Шкорпиловци е много удобно и лесно достъпно, като в същото време е изолирано и много спокойно.

Само на 20 минути с кола под наем от Top Rent A Car се намира град Варна, най-големият град на Черноморието, където могат да бъдат посетени множество забележителности:

 • Варненски Халколитен Некропол
 • Катедралата „Св. Успение Богородично”
 • Морската градина
 • Историческия музей
 • Парк музей „Владислав Варненчик”
 • Варненски военноморски музей
 • Делфинариумът

Хотели около Шкорпиловци

Най-добрите хотели в Шкорпиловци според Trip Advisor са:

 • Long Beach Resort
 • комплекс Свети Георги
 • Апарт хотел Александър
 • Вили Тъжна

Коли под наем в Шкорпиловци 

Почивка на Шкорпиловци
Почивка на Шкорпиловци

Ако планирате да посетите Шкорпиловци, но все още не сте резервирали Вашата кола под наем, можете да го направите като използвате нашата резервационна форма в ляво. Ако пътувате от Варна, Top Rent A Car има офис на бул. Цар Освободител 17А, или от летището, от където можете да вземете кола под наем на място.

Шкорпиловци е перфектната локация за пътуване от Варна. Има всички необходими условия за прекарване на спокойно почивка сред природата и морето.

Бихте могли да използвате Варна като начална точка, за да посетите северното черноморие. Морската столица Варна се намира в близост до: Каварна, Балчик, Албена, Кранево, Св. Константин и Елена, Камчия, Шкорпиловци и други. Top Rent A Car предлага доставка до всички летни, зимни и голф курорти в България. Ако имате нужда от повече информация относно доставките и трансферите, предлагани от нас, обърнете внимание на страницата ни с Допълнителни услуги.

Renault Clio IV аэропорт Варна
Clio IV от Top Rent A Car

Шкорпиловци от Евгени Динев (Собствена творба) [GFDL or CC-BY-SA-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons