Туристически наръчник - с кола под наем в Царево

Обща информация за Царево

Гледка към Царево
Гледка към Царево

Царево е красив малък град в Югоизточна България. Намира се в близост до град Ахтопол - 13 км и на 70 км югоизточно от Бургас . Любителите на спиращи дъха гледки могат да се насладят на най-хубавата гледка към Царево и крайбрежието на Странджа от връх Папия, който е на 502 м надморска височина.

Царево, които през годините е бил наричан още Мичурин и Василику се дели на стара и нова част. Причината за изграждане на нова, била избухване на пожар през 80-те години на ХІХ век, довел до големи поражения.

Онези, които имат желание да посетят и други места за отдих по южното ни черноморие биха могли да използват кола под наем от Top Rent A Car и да се отдалечат на 7 км северно от града, където се намира курортното селище Лозенец, в близост до Царево се намират плажовете на бившите къмпинги „Корал”, „Юг” и „Оазис”. Недалеч са и други курортни градчета като Ахтопол, Синеморец, Китен и др.

Планината Странджа, намираща се не далеч от Царево, благоприятства за еко и планински туризъм в региона. Прекрасната природа и чистия въздух привличат голям брой посетители от близо и далеч. Близостта на града до море и планина го прави отлична локация за отдих и почивка.

Виртуална разходка в Царево

Туристически обекти край Царево

Парк в Царево
Парк в Царево
 • Църква "Успение Богородично"
 • Къмпинг Арапя
  Може да го откриете между Царево и Лозенец в прекрасен залив с за лагерувате през горещите летни дни, а сянка може да потърсите в горите намиращи се наблизо.
  Природен парк Странджа Най-голямата по площ защитена територия в България
 • Велека
  Най-дългата Странджанска река (147 км). Интересен факт е, че част от най-големия миграционен път на птиците от Източна Европа - Via Pontica, минава над защитената местност.
  Геоложка пътека "Естествен музей на палеовулканологията" Маршрут Устие на р. Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово, Левият бряг на Велека.
 • Редовни събития

  Всяка година в края на май в общината се провеждат празници на изкуствата, а през лятото се провеждат Дните на Нептун. По традиция, през месец август се провежда Фестивалът на мановия мед. През август се провежда Седмица на морето национални и международни фолклорни фестивали

Плажът в Царево
Плажът в Царево

Най-добрите хотели в Царево според Trip Advisor са:

 • Serenity Bay
 • Hotel Zebra
 • Arapya Sun Resort
 • South Beach
 • The Castle Hotel

Откъде най-бързо и лесно да вземете кола под наем в Царево?

Ако планирате да посетите Царево и все още не сте си резервирали автомобил под наем, може да го направите като използвате формата ни за резервации отляво. Може да използвате Бургас , като начална точка за Вашето пътуване в България. Top Rent A Car предлага и директни доставки до всички морски, зимни и голф курорти в България.

Бургас - Top Rent A Car
Бургас - Top Rent A Car

Изглед към южния полуостров на Царево от Mechkarska (Mechkarska) [ CC-BY-SA-3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons