Туристически наръчник - с кола под наем във Велико Търново

Обща информация за Велико Търново

Коли под наем Велико Търново

Град Велико Търново е балканската столица на културния туризъм, и се намира в северна България, между Дунавската равнина и Стара планина. Локацията позволява лесно и бързо да бъде достигната от София – 220 км или от Варна – 223 км с кола под наем от Top Rent A Car. Хилядолетна история, съхранена през годините, прави града интересен за посетители от цял свят, а древни останки разказват за събитията случили се по тези земи. Като столица на Втората българска държава, Велико Търново е познат с прозвището „Старопрестолният град”, запазил величието си и съхранил крепостта Царевец, която е символ на града.

Велико Търново поглед отгоре - видео с дрон

Виртуална разходка из Велико Търново

Туристически обекти около Велико Търново

Автомобил под наем във Велико Търново

Интересно е да се знае, че вторият по големина университет в България - ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" се намира именно там. От там се разкрива великолепна гледка към крепостта „Царевец”, разположена на едноименния връх, и заобиколена от р. Янтра.

За бързо придвижване из Търново, а и извън него, може да разчитате на услугата кола под наем, с която може бързо да достигнете до една от най-емблематичните средновековни църкви „Св. Четиридесет мъченици”, построена през (1218 г. – 1241 г.), а също и до църквата „Св. Петка”.

Известни манастири около Велико Търново:

Коли под наем Велико Търново

Колоритът от възрожденската епоха се е запазил и на „Чаршията” - своеобразен етнографски комплекс със занаятчийски работилници, дюкяни за сувенири и галерии, а само на 6 км от Велико Търново се намира архитектурният резерват Арбанаси. Старинното село е запазило великолепни архитектурни паметници.

На 20 км от Велико Търново се намира и археологическият резерват Никополис ад Иструм – римски и ранновизантийски град, основан от император Траян (98 г. – 117 г.) през 106 г.н.е. С кола под наем може да се стигне за около 20 мин.

Екипът на Top Rent A Car горещо Ви препоръчва да посетите Велико Търново по време на празника на града (22 март), когато ще можете да се насладите на зрелищния аудиовизуален спектакъл „Звук и светлина”, разказващ славната и трагична история на България чрез музика, светлини, лазери и църковни камбани. Други събития, които можете да посетите са:

 • Фестивалът "Сцена на вековете" през месец август.
 • Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа".

Хотели, ресторанти и места за пазаруване в Търново

рент-а-кар Велико Търново

Най-добрите хотели във Велико Търново според Trip Advisor са:

 • Хотел Гурко
 • Хотел Царевец
 • Минотел Рашев
 • Гранд хотел Янтра
 • Меридиан хотел Болярски

Най-предпочитаните ресторанти във Велико Търново според Trip Advisor са:

 • Хаджи Никола
 • Щастливеца
 • Щастливеца 2
 • Его
 • Иван Асен

Градът предлага голямо разнообразие от възможности да прекарате добре Вашата почивка или бизнес пътуване. Чудесно място за покупки е Mall Велико Търново (ул.”Оборище” 18), където можете да откриете дрехи, обувки, бижута, козметика, заведения за хранене, кино салон, както и много други. Молът разполага с паркинг, на който можете да паркирате наетата от Top Rent A Car кола под наем, а магазините са с работно време 10:00 - 20:00 часа.

От къде най-бързо и лесно да вземете кола под наем във Велико Търново?

Може да използвате София или Варна като начална точка за Вашето пътуване към Велико Търново. Top Rent A Car предлага и директни доставки на коли до всички морски, зимни и голф курорти в България.

Top Rent A Car - летище София
Top Rent A Car - Летище София е само на 2 часа от Велико Търново

Велико Търново - Царевец от Pudelek (Marcin Szala) (Собствена творба) [ CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons