Туристически наръчник - с кола под наем във Велико Търново

Обща информация за Велико Търново

Коли под наем Велико Търново

Град Велико Търново е балканската столица на културния туризъм, и се намира в северна България, между Дунавската равнина и Стара планина. Локацията позволява лесно и бързо да бъде достигната от София – 220 км или от Варна – 223 км с кола под наем от Top Rent A Car. Хилядолетна история, съхранена през годините, прави града интересен за посетители от цял свят, а древни останки разказват за събитията случили се по тези земи. Като столица на Втората българска държава, Велико Търново е познат с прозвището „Старопрестолният град”, запазил величието си и съхранил крепостта Царевец, която е символ на града.

Велико Търново поглед отгоре - видео с дрон

Виртуална разходка из Велико Търново

Туристически обекти около Велико Търново

Автомобил под наем във Велико Търново

Интересно е да се знае, че вторият по големина университет в България - ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" се намира именно там. От там се разкрива великолепна гледка към крепостта „Царевец”, разположена на едноименния връх, и заобиколена от р. Янтра.

За бързо придвижване из Търново, а и извън него, може да разчитате на услугата кола под наем, с която може бързо да достигнете до една от най-емблематичните средновековни църкви „Св. Четиридесет мъченици”, построена през (1218 г. – 1241 г.), а също и до църквата „Св. Петка”.

Известни манастири около Велико Търново:

Коли под наем Велико Търново

Колоритът от възрожденската епоха се е запазил и на „Чаршията” - своеобразен етнографски комплекс със занаятчийски работилници, дюкяни за сувенири и галерии, а само на 6 км от Велико Търново се намира архитектурният резерват Арбанаси. Старинното село е запазило великолепни архитектурни паметници.

На 20 км от Велико Търново се намира и археологическият резерват Никополис ад Иструм – римски и ранновизантийски град, основан от император Траян (98 г. – 117 г.) през 106 г.н.е. С кола под наем може да се стигне за около 20 мин.

Екипът на Top Rent A Car горещо Ви препоръчва да посетите Велико Търново по време на празника на града (22 март), когато ще можете да се насладите на зрелищния аудиовизуален спектакъл „Звук и светлина”, разказващ славната и трагична история на България чрез музика, светлини, лазери и църковни камбани. Други събития, които можете да посетите са:

 • Фестивалът "Сцена на вековете" през месец август.
 • Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа".

Хотели, ресторанти и места за пазаруване в Търново

рент-а-кар Велико Търново

Най-добрите хотели във Велико Търново според Trip Advisor са:

 • Хотел Гурко
 • Хотел Царевец
 • Минотел Рашев
 • Гранд хотел Янтра
 • Меридиан хотел Болярски

Най-предпочитаните ресторанти във Велико Търново според Trip Advisor са:

 • Хаджи Никола
 • Щастливеца
 • Щастливеца 2
 • Его
 • Иван Асен

Градът предлага голямо разнообразие от възможности да прекарате добре Вашата почивка или бизнес пътуване. Чудесно място за покупки е Mall Велико Търново (ул.”Оборище” 18), където можете да откриете дрехи, обувки, бижута, козметика, заведения за хранене, кино салон, както и много други. Молът разполага с паркинг, на който можете да паркирате наетата от Top Rent A Car кола под наем, а магазините са с работно време 10:00 - 20:00 часа.

От къде най-бързо и лесно да вземете кола под наем във Велико Търново?

Може да използвате София или Варна като начална точка за Вашето пътуване към Велико Търново, ако искате да вземете автомобила от офис, а можете и да поръчате доставка до адрес. Top Rent A Car предлага и директни доставки на коли до всички морски, зимни и голф курорти в България.

VW T-Roc от Top Rent A Car във Велико Търново
Посетете някой от офисите на Top Rent A Car и пътувайте до Велико Търново или поръчайте доставка до града