Туристически наръчник - с кола под наем в България

Обща информация за Top Rent A Car

наем на автомобил в България
Наем на автомобил в България

Top Rent A Car има офиси за наем на автомобили в София , Варна , Бургас , Слънчев Бряг и Златни пясъци . От началото на 2010 разполага с две нови локации за коли под наем в България – на Летище Варна (T2) и Летище Бургас, а през 2012 офис в центъра на Бургас (Mall Plaza). През 2014 предлагаме удобството да наемете автомобил от двата ни нови офиса - в курортните комплекси Златния пясъци, Слънчев Бряг. Top Rent A Car предлага и директна доставка на коли под наем до всеки български град, летищата в България и по-големите градове в Румъния, Гърция и Турция. Както вече сте се убедили, Top Rent A Car разполага и с интернет сайт за онлайн резервация на коли под наем в България.

Благодарение на системата за резервации, можете лесно да резервирате автомобил само в 3 стъпки. Предлагаме услугата „meet and greet” (ще ви посрещнем на летището и попълним документите на място), доставка на място до хотел или адрес, както и удобни офис локации в големите български градове.

Процедура при наем на автомобил в България

Когато наемате кола от Top Rent A Car , винаги започнете с определяне на целта на вашия наем. Преди да натиснете бутона „Плащане”, си отговорете на следните въпроси:

Процедура при наем
Процедура при наем

Къде ще карам колата, която наема?

Помислете дали ще карате колата само в оживеният град или ще пътувате с нея извън града, основно по магистрали. Дали ще ви е по-удобно да наемете малка кола, перфектна за „градската джунгла” или голям и комфортен автомобил за дълги пътувания.

Сам ли ще пътувам или с моите приятели и семейство?

Това е един от често срещаните проблеми, когато многолюдно семейство наема стандартна кола вместо миниван, водени главно от цената. Помислете и за количеството на багажа ви.

Имам ли намерение да напускам България с колата под наем?

Трябва да ни информирате, ако възнамерявате да напускате страната с наетата кола, първо защото имаме ограничение в страните, които позволяваме да бъдат посещавани извън България и също така, защото има такса за излизане от страната, според размера на колата. Таксата покрива разходите по издаване на нотариално заверено пълномощно и зелена карта.

Chevrolet Captiva от Top Rent A Car
Chevrolet Captiva от Top Rent A Car
Обикновено всички тези въпроси намират отговор преди клиента да влезе в офиса за коли под наем и той е напълно наясно какъв автомобил желае да наеме. Въпреки това често се случва рент-а-кар агентите или онлайн екипа да помага на клиентите да изберат най-добрият за тях вариант, колата която ще отговаря най-адекватно нуждите им. Top Rent A Car ви дава възможност да се свържете с нас по няколко начина – чрез система за чат в реално време (LiveChat), чрез Skype, е-поща, по телефон: +359 887 205 813, в цялата страна 24/7).

Ние ще ви помогнем да направите правилният избор на автомобил под наем. Повечето наши клиенти предпочитат плащането онлайн. Запознайте се с процеса чрез видеото ни „Как да резервирате кола онлайн” в YouTube. Разбира се има и няколко неща, на които трябва да обърнете внимание след избора на кола. Задължително трябва да имате валидна шофьорска книжка, така че проверете датата и на изтичане.

Искате ли да си направите допълнителна застраховка?

Тя не е задължителна, но някои клиенти предпочитат да се подсигурят. След попълването на документите, рентакар агента представя на клиента наетата кола и заедно те я оглеждат за драскотини, които отбелязват в приемно предавателния протокол. Нужно е време клиента да се запознае добре с колата под наем. Той трябва да разбере от къде се пускат чистачките, фаровете, мигачите, да си оправи огледалото за задно виждане и страничните огледала. Не трябва да се забравят и климатика и радио станциите. Тези наглед дребни неща са много важни и често принуждават шофьорите да се разсеят и дори да причинят инцидент на пътя. Не подценявайте доброто запознаване с колата под наем!

Допълнителна застраховка за кола под наем
Допълнителна застраховка за кола под наем
По време на наем на автомобила, шофьорът е отговорен за щетите, при евентуален инцидент до размера на депозита, който е оставил при наема. Това е при наем без доплащане за допълнителна застраховка. Също така, не оставяйте колата на места, където паркирането е забранено, защото може да бъде „вдигната” от паяк. За предпочитане са платените паркинги. Повечето ни коли са снабдени с GPS система за проследяване на позицията на автомобила във всеки един момент. Когато настъпи момента за връщане на наетата кола, имате следните варианти: Може да върнете колата в офиса, от където сте я наели или на удобен за вас адрес. Може да върнете колата и в офис на Top Rent A Car в друг град, различен от този, в който сте я наели, но може да ви бъде начислена такса „еднопосочен наем”.

Където и да върнете автомобила, процедурата винаги е еднаква и отнема по-малко от 10 минути. Трябва да върнете колата с пълен резервоар и без никакви нови драскотини и щети. Ако всичко е наред, рентакар агента оглежда за последно колата за забравени вещи.

През последните години, рентакар услугите са неизменна част от пътуването. Резервирайки кола под наем ще получите свободата да пътувате и откривате нови и все по-интересни места и забележителности. Така ще спестите време и нерви и най-важното – ще имате свободата да пътувате без ограничения в България. Top Rent A Car разполага с автопарк от над 800 коли към 2014, ние ви даваме не просто коли, ние ви даваме удоволствието да пътуваш.
Renault Clio 4 от Top Rent A Car пред летище Варна
Clio IV от Top Rent A Car