Какво да направим, ако сме забравили багаж в самолета

Полезни съвети за намиране за забравени вещи

Всички знаем онова чувство, когато самолетът докосне земята – порива да се напусне самолета възможно най–бързо, особено след дълъг полет. Това често води до забравяне на вещи.

Най–често се забравят електронни устройства като телефони, таблети, книги или тоалетни принадлежности. Понякога хората забравят и вещи, които се пренасят в самостоятелни опаковки, отделно от куфарите.

Ако осъзнаете, че сте забравили нещо в самолета и сте още на терминала, има голям шанс да успеете да вземете нещата си веднага.

luggage_lost_bg

Първо трябва да се обърнете към агентите на авиокомпанията, които изпращат пътниците от самолета. Ако самолетът не е бил почистен все още, те могат да потърсят вещите ви. За целта е добре да им кажете номера на мястото, което сте заемали в самолета.

В случай, че разберете за забравената вещ след като самолета е бил почистен е най – добре да се обърнете към представителите на авиокомпанията на гишетата за изгубен багаж. Ако вещите ви вече са предадени там, ще можете да си ги вземете веднага. Ако ли не – то ще е необходимо попълването на специален формуляр за изгубен багаж. Ако изгубеният багаж е етикиран със стикер на авиокомпанията, намирането му ще е значително по – лесно.
В противен случай оставете координати за контакт с вас и стискайте палци.

Внимавайте, когато напускате самолета

Някои компании за кредитни карти имат политика да възстановяват цената на изгубени електронни вещи, ако покажете бележка, че са закупени с карта на тази компания.

При всички случаи е най–добре да проверите старателно около седалката си, за да избегнете всички тези главоболия.