Как да намерим евтини самолетни билети

Светът е в икономическа криза, а туризмът отбелязва спад по целия свят. Самолетните компании са намалили своите такси и разходи, за да попълнят празните седалки.И все пак полетите, особено на големите авиокомпании, са все още доста скъпи. Повишаващите се цени на петрола, повишените лични разходи, както и разходите за материали са добавени към покачващите се цени на билетите. Банкрутът също така означава, че авиокомпаниите, които са под натиск да реализират печалба, не могат да намалят цените на билетите особено много.

Ерата на билетите на безценица и когато полетът съставлява по-голямата част от разходите за пътуване, да намериш евтин билет може да бъде също толкова важно, колкото и намирането на място за почивка, туристическа компания, правилната раница, или правилното място за нощуване. Макар изгодните оферти за пътуване да не изобилстват на пазара, все още има начини да избегнете да сте човека, платил най- много за полета си.

Евтини самолетни билети

Top Rent A Car Ви предлага няколко съвета, които могат да ви помогнат да намерите евтини полети и самолетни билети :

Бъдете гъвкави с периода на вашето пътуване.

Цените на самолетните билети варират в зависимост от деня от седмицата, сезона и предстоящия празници като Коледа, Нова година, Деня на благодарността или Денят на Независимостта. Август е много натоварен месец за пътуване из Европа, тъй като много европейци отиват тогава на почивка, което се отразява и на цените на билетите, т.е. билетите поскъпват.

Винаги е по-евтино да се лети по средата на седмицата, отколкото през уикенда, тъй като повечето хора пътуват в почивните дни и авиокомпаниите завишават цените на билетите си. Ако летите след голям празник, цените също са малко по-евтини. Рано сутрин или късно вечер полети са по-евтини, защото по-малко хора искат да пътуват тогава. Преди да се ангажирате с вашето заминаване, не забравяйте да проверите на други дати, за да изберете най-евтиния ден. Ако не сте гъвкави в датите, в които искате да летите, трудно ще си намерите евтин полет. Дори и един ден разлика може да означава стотици спестени левове.

evtini-samoletni-bileti-poleti

Бъдете гъвкави с дестинацията

Вместо да отидете някъде, до където полета е скъп, отидете там, за където полетите са евтини. Например компания Kayak предлага услугата “Разгледай”, който ви позволява да изберете вашето летище и да видите какви маршрути са с най-евтините тарифи. Ако сте гъвкави с мястото, където искате да отидете (т.е. навсякъде, но у дома), това е чудесен начин да започнете проучване къде да отидете. Други сайтове, които имат подобни инструменти за търсене: Whichbudget.com, Skyscanner.com

niskotarifni-poleti

Летете до второстепенни летища с нискотарифни превозвачи

Повечето големи градове имат по-малко, вторично летище. Това е летището до което летят най-нискобюджетните авиокомпании, защото таксите им са по-евтини, а така и вие спестявате. Летища начисляват такси за кацане, а по-малките летища начисляват по-малки такси , което помага поддържат ниски цените за вас. Проверете кои авиокомпании летят в тези по-малки летища. Например, можете да вземете WizzAir до Лондон – Лутън – летище, малко по–далеко от града и да спестите малко пари, вместо да кацнете на Хийтроу. В Европа, нискобюджетнаta авиокомпания Ryanair ще лети в Айндховен, Холандия, вместо на летището в Амстердам. В Куала дребен посредник – Air Asia, прави най-голямата отстъпка в региона и лети до летище далеч от основното летище.

В Америка, има само една шепа от нискобюджетните авиокомпании. В Европа са повече, поради което конкуренцията е запазила цените на билетите много ниски. В Азия, Air Asia е довело до огромен спад в цените на билетите и е чудесна нискобюджетна авиокомпания за пътуване. Например, можете да намерите билети от Банкок до Куала Лумпур за 30$ USD. Много пъти, тези на нискотарифните авиокомпании не предлагат почти безплатни билети – вие плащате само таксите. Да използвате нискобюджетни авиокомпании, е добра алтернатива за летене в сравнение с големите, когато е възможно. Можете да получите по-малко привилегии, по – малко екстри, но ще спестите един куп пари от цената на билета. Но не забравяйте да проверите отдалечеността на летищата от центъра на града, тъй като понякога транспорта от летището до града може действително да направи пътуването с нискобюджетна авиокомпания по-скъпо. Въпреки това, като цяло, тези нискотарифни авиокомпании са добра идея.

Опитайте алтернативни маршрути

Освен гъвкавостта с датите на пътуване, маршрута също е от значение, за цената на билета ви. Понякога е по-евтино да Летите до Лондон и после до Амстердам, отколкото директно до Амстердам. Има толкова много нискотарифни превозвачи по света, така че е лесно да се намерят добри оферти дори и с транзит през друг град. Освен това директните полети винаги са по – скъпи от тези с прикачвания. Чрез следене на различни компании и промоции, можете също да спестите доста. Този метод не е за всеки, тъй като предполага повече работа – трябва да се разглеждат много различни маршрути и авиокомпании. Но това би ви спестило известна сума, която да похарчите после през почивката си.

Определете своя бюджет

Определете своя цена

Хората винаги се опитват да получат най – ниската цена онлайн, но когато чакат прекалено дълго, плащат твърде много. Всички знаем, че цените на билетите варират, но докато чакаме най-ниската цена, най – често я изпускаме. Затова е важно да определите коя цена е подходяща за вас, а не коя е най-ниската. Коя е най – подходящата цена за вас? Може би е 30 евро до Виена, или не повече от 900 евро до Австралия? Не чакайте перфектната цена – чакайте перфектната цена за вас, преди да е станало твърде късно. Изчакайте докато цената се понижи приблизително до желаната от вас сума и купувайте. По този начин никога няма да изпитате угризения, че сте се минали. Цените на самолетните билети винаги се колебаят, а и няма двама души, които да пътуват за една и съща цифра.

Запомнете, че не всички билетни търсачки са еднакви

Тези сайтовете за самолетни билети са притежавани от самолетни компании или работят за тях и не предлагат непредубедени цени. Трябва да намерите колкото можете повече сайтове за търсене на полети , за да сте сигурни, че не оставя необърнат камък. Освен това, много сайтове не показват нискотарифните превозвачи, защото тези авиокомпании не искат да плащат комисионна резервация. Най-добрите търсачки са тези, които нямат връзки с някоя авиокомпания печелят от реклама, а не от резервации.

Не забравяйте – не съществуват перфектни търсачки за самолетни билети. Дори и най-добрите, имат своите недостатъци.

Възползвайте се от студентски Купони

Ако сте студент, има много, много отстъпки, достъпни за Вас. Вижте STA Travel и тяхната търсачка. Можете да се намерят гъвкави студентски билети в сайта им. Има много студентски кодове там, както и много от туристическите агенции в Backpacker области могат да ви помогнат да намерите по – евтин билет.

Програми за лоялни клиенти

Запиши се за програмата за лоялни клиенти

Програмите за лоялност са чудесен начин да получите безплатни полети, безплатни ъпгрейди, както и свободни компаньони билети. Без значение колко често летите, запишете се в програмите за лоялност на компанията. Освен това самолетните компании имат и партньорски програми, така че ако сте лоялен клиент на една компания, но летите с друга, това също може да ви донесе мили.

Има много други начини да се печелят мили , ако не летите по целия свят през цялото време :

Пазарувайте в магазините на страните – Всички авиокомпании имат специални оферти за големи потребителски компании като Amazon, Apple, Best Buy, Target. Пазаруване в тези предпочитани магазини ще ви спечелят 2-4 мили в долари, изразходвани. Понякога дори до 10 мили в похарчен долар. Ако харчите по 100 евро на месец, можете да спечелите до 300 мили, просто става чрез техните уебсайтове. Продуктите не струват допълнително и това е една и съща фирма, така че има само ползи и нулеви загуби. Някои хора пазаруват изцяло от партньорите на самолетни компании, само за да спечелят допълнителните мили .

Следете за специални оферти – запишете за бюлетина, защото често се изпращат оферти, които не са включени в сайта на компанията.  Това би могло да бъде тройни мили върху избран маршрут или толкова просто като намалени цени за последните свободни билети.

Бъди Crazy Flyer – Във форуми като Flyertalk , където хората дебнат за най-новите промоции за мили, често се намират хора, които летят със спечелени мили или летят само за да спечелят  елитни мили. Това означава, че авиокомпанията предлага тройни мили или двойни елитни мили (тези мили , за разлика от нормалните, могат да бъдат спечелени само с летене ). Когато авиокомпаниите се съревновават помежду си или предлагат нови маршрути , те често стартират смехотворни оферти двойни или тройни мили . Много хора летят тогава. Офертите за полети, които носят много мили са много чести и могат да бъдат полезен начин да спечелят много мили с евтин билет.

Сложете всичко на туристическата си кредитна карта. Плащайте колкото се може повече неща през нея. По този начин всеки похарчен лев ще ви носи допълнителни мили без да правите нищо особено – просто пазарувате.

Във филма ” Високо в небето “,героя на Джордж Клуни казва: “Аз не правя нищо, ако то не ми носи мили.” Мислите по този начин. Като следвате съветите по – горе и при използване на интернет страниците, изброени в раздела за кредитна карта за намиране бонус оферти, вие ще бъдете в състояние да се натрупвате много летателни мили.

Абонирайте се за бюлетини

Никой не обича да пълни със спам e-mail кутии, но като се регистрирате за пощенски списъци (бюлетини) от авиокомпании и търсачки, вие ще бъдете в състояние да получавате актуализации за всички last-minute оферти или специални сделки. Много пъти, евтините полети са достъпни само за 24 часа и не винаги се появяват в интернет. Бюлетините често предлагат възможности за много от най-големите и супер – евтини оферти. Освен това, те предлагат бонуси за чести пътувания и тези сделки могат да ви спечелят безплатни билети за бизнес класа. Пощенските списъци са от съществено значение, особено след като сте по-близо до своята резервация за полет.

Следете блога ни за още интересни и полезни статии. Следващата тема от Top Rent A Car ще бъде готова съвсем скоро!

Източник: NomadicMatt.com