Спортен клуб по бадминтон – Ракетлон бе подпомогнат от Top Rent A Car

От 22 до 24 май в София се проведе Държавния личен шампионат по бадминтон за юноши и девойки до 17 години, на който взеха участие младите надежди на варненския клуб Ракетлон. Състезанието се състоя в зала “София”, намираща се в Борисовата градина. Залата разполага с 10 професионални корта за бадминтон, великолепна настилка за игра и голяма трибуна за публиката.
Top Rent A Car предостави на младите участници от клуб Ракетлон и техния треньор 9-местен микробус от автопарка на фирмата, с който лесно и удобно да се придвижат от Варна до София.
Компанията подкрепя българския спорт и пожелава успех на талантливия варненски клуб!

Галерия

 

Интересни факти за бадминтона

Бадминтонът води началото си от древността. Предполага се, че се е зародил още преди 2000 години в Eгипет и Древна Гърция. Тогава той е бил познат под името – Battledore and shuttlecock („бата и перце“).
Сегашното му име идва от имението Бадминтон, където в края на 50-те години на XIX век се появила нова версия на Battledore.
През 1979 година в Албърт Хол,  Лондон  се е провел първият изцяло професионален турнир по бадминтон, а на XXV-тата Олимпиада в Барселона през 1992 бадминтонът станал пълноправен спорт.

Източник: raketlon.com

Posted in: