Top Rent A Car навлиза устремено в електрическата мобилност

Замърсяването на въздуха е проблем в световен мащаб, а шумовото замърсяване все повече нараства като екологичен проблем, който засяга милиони хора. Като главен фактор, пораждащ тези два проблема, транспортният сектор трябва своевременно да предприеме мерки за ограничаване на негативното им въздействие.

През последните няколко години Top Rent A Car се стреми да допринесе за по-устойчива околна среда. Компанията обновява автопарка си всяка година, а автомобилите отговарят на най-високите европейски стандарти за вредните емисии.

От 2015 г. Top Rent A Car се развива в посока електрическа мобилност. Безшумни, екологично чисти и с по-висока енергийна ефективност – без съмнение електрическите автомобили са бъдещето на транспорта.

Притежават няколко значими предимства пред автомобилите с двигатели с вътрешно горене:

• Не замърсяват природата.
• Имат опростено обслужване и по-малко износващи се части.
• Паркират безплатното в синя и зелена зона.
• Имат по-ниски данъци и такси.
• Цената за зареждане с електроенергия за 1 км е в пъти по-ниска от тази с гориво.

Първият електромобил, част от фирмения автопарк за коли под наем, е компактното Renault Twizy, което продължава да интригува със своята новаторска визия и удобство на шофиране.

Няколко години по-късно компанията започва да предлага под наем Renault ZОЕ. Свежият изцяло електрически автомобил привлече интереса на множество клиенти, заради модерния си дизайн, удобен интериор и голям пробег с един заряд.

Към групата на автомобилите с ниски нива на вредни емисии се присъедниява и Toyota Yaris Hybrid – надежден и комфортен автомобил под наем с хибриден двигател. С него компанията взема участие, като единствен хибриден автомобил в Eco Rally Bulgaria 2019.

Значителен момент за развититето на електрическия автопарк на Top Rent A Car през 2018 г. е предлагането под наем на Тesla Model S 75D – луксозен чисто нов електромобил. За първи път в България може да бъде нает ексклузивно електромобил от най-висок клас. Подходящ както за дълги пътувания, този сигурен и високотехнологичен автомобил е чудесен избор за специални поводи.

С Tesla Model S компанията участва и печели награди в няколко състезания за електромобили, както и в редица събития, подкрепящи иновациите и екологичните решения в автомобилната индустрия – Innowave Summit, Webit, Sofia Motor Show и др.

През 2021 г. Top Rent A Car навлиза устремено в електрическата мобилност и ще се опита да предложи електрическа алтернатива на автомобили под наем от всеки клас.

Уникалният VW ID.3 e най-новото попълнение електромобил под наем на компанията за тази година. Изключително лесен за шофиране и удобен за пътуване на по-дълги разстояния, той може да бъде нает на атрактивни цени от Top Rent A Car.
ID.3 впечатлява с иновативна концепция на дизайн, светлини и звук. Част от множеството му екстри е управлението на навигация, радио и телефон с интуитивен гласов контрол, което спомага за сигурността и концентрацията при шофиране.

За да се засили употребата на електромобили в страната спомага и все по-бързо разрастващата се зарядна инфраструктура. Тя допринася за удобството и спокойствието по време на по-дълги пътувания. Също важно е да се подчертае, че зареждането на повечето от станциите е безплатно.

За да заредите наетия от Вас електромобил, следвайте тези лесни стъпки:

1. Инсталирайте приложението PlugShare на Вашето смарт устройство
2. Планирайте пътуването си и намерете подходяща станция за зареждане
3. На избраната станция използвайте пластиката, предоставена от Top Rent A Car

През тази година компанията Ви гарантира още изненади в сферата на електромобилността. Следете сайта и профилите на Top Rent A Car в социалните мрежи за новите попълнения в електрическия автопарк.

Очаквайте атрактивни предложения за наем на последни модели екологични автомобили. 🙂