Победа за Top Rent A Car на Tesla Rally – Сърбия 2021

На 2 октомври в Белград, Сърбия се проведе 9-тото Тесла Рали Сърбия 2021 г. Състезанието се състоя на територията на Топчидерски парк в рамките на един ден, включващ 6 регулаторни етапа.

Top Rent A Car участва с два отбора, като всеки от тях управлява чисто нов електромобил Volkswagen ID.3, който може да бъде нает на атрактивни цени от водещата компания за коли под наем.

Първият отбор на компанията в състав Милен Маринов и Радослав Маринов успя да спечели за втори път престижното международно състезание. Участие взеха общо 15 автомобила от няколко държави, като отборът на Top Rent A Car водеше убедително с двойна преднина пред следващия в класирането.
Вторият отбор на Top Rent A Car с екипаж Ирина Маринова и Николета Иванова също завърши успешно в състезанието и продължава да трупа опит в рали дисциплината.

Най-интригуваща беше надпреварата за второто място. Битката се водеше между отборите на Словения с Volkswagen ID.4, Столичният инспекторат с Peugeot е-208 и АСК Пещера с Hyundai Kona, като на финала Словенският екипаж успя да завоюва втората позиция.

Важно е да се отбележи, че ключово за надпреварата в еко рали не е бързината, с която се преминава през състезателните отсечки, а прецизността на поддържане на време и постоянна скорост, както и ориентацията по навигационна книга.

В галерията по-долу може да разгледате снимки от Тесла Рали и награждаването, което се проведе в емблематичния хотел „Югославия“.