Възхитителни снимки на слънчево затъмнение

Слънчево затъмнение - Крис Кук, Ню Йорк

Слънчево затъмнение – Крис Кук, Ню Йорк

Слънчевото затъмнение е астрономично явление, което се получава при позициониране на Луната между нашата планета и Слънцето в перфектна линия. Това разбира се може да се наблюдава само от някой точки на земното кълбо.

3-ти Ноември 2013

Едни от онези, които са имали тази възможност на 3-ти Ноември 2013 са били жителите на американския град Ню Йорк. Доказателство за красотата на природното явление може да наблюдавате в творбата на Крис Кук, публикувана в National Geographic.

Откъде най-добре се е виждало затъмнението

Най-облагодетелствани са били жителите на страните от екваториална Африка, които са наблюдавали пълно затъмнение докато от източната част на Северна Америка, Южна Европа и Близкия Изток само частично. Следващото слънчево затъмнение ще бъде на 29 Април 2014, когато сянката на Луната ще премине през Антарктида, а частично ще се наблюдава от Северна Америка на 29 Октомври 2014.

Пълно слънчево затъмнение от Бен Купър

Пълно слънчево затъмнение от Бен Купър

Екипът на Top Rent A Car ви пожелава да оцелвате точния момент във вашите начинания и да не изпадате в информационно затъмнение. Не пропускайте да се възползвате от нашите изгодни оферти и ниски зимни цени!