5-те най-интересни забележителности в Европа

Топ 5 забележителности в Европа

Представяме Ви класация на Топ 5 забележителности в Европа. Класацията е на база оценки и ревюта от читателите на TripAdvisor.

 1. Мескита де Кордоба (Катедралата – Джамия), Кордоба. Построена е от маврите като втората по големина джамия в света тагава (пез 784г. с.Хр.). След завладяването от испанските конквистадори през 1236 г. е превърната в катедрала.
  Адрес: Cardenal Herrero 1, 14003 Cordoba

  Мескита де Кордоба

  Мескита де Кордоба
  Снимка: Wikipedia

 2.  Храм „Възкресение Христово“, Санкт Петербург. Църквата е строена 24 години. Намира се на мястото, където император Александър II е бил смъртоносно ранен. От тук идва и името ѝ  „Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв”.
  Адрес: наб. Грибоедова Канала, 2б, А, Санкт-Петербур

  Храм „Възкресение Христово“, Санкт Петербург Снимка: Wikipedia

  Храм „Възкресение Христово“, Санкт Петербург
  Снимка: Wikipedia


 3. Базиликата „Свети Петър“, Ватикана. Според преданията, тук е погребан Свети Петър. Смята се, че гробът е разположен под олтара.
  Адрес: Piazza di San Pietro, 00120 Ватикана

  3.Базиликата „Свети Петър“, Ватикана Снимка: Wikipedia

  Базиликата „Свети Петър“, Ватикана
  Снимка: Wikipedia

 4. Стените на Дубровник, Хърватска. Градските защитни стени са построени през XIII-XIV век. На места внушителните стени достигат до 25 метра ширина. През годините са модифицирани и достроявани многократно. Задължителна дестинация за пътешествениците!

  Стените на Дубровник Снимка: Wikipedia

  Стените на Дубровник
  Снимка: Wikipedia

 5. Главния търговски площад (Rynek Glowny) в Краков, Полша. Намира се в централната част на града. Основна забележителност от XIV век. Обхваща около 40 000 кв.м. площ. Около площада има исторически постройки и редица други забележителности, които ще ви потопят в духа на средновековна Европа.

  Главния търговски площад (Rynek Glowny) Снимка: Wikipedia

  Главния търговски площад (Rynek Glowny)
  Снимка: Wikipedia

Следете блога ни за още интересни статии. Очаквайте и нашите класации за забележителности в България, които можете да разгледате с автомобил под наем. Разгледайте и цените за наем на кола от Top Rent A Car