10те най-досадни неща в хотелските стаи

(и как да се справим с тях)

Списъкът включва неща, с които всички ние сме се сблъсквали. Със сигурност можете да добавите и други. Добавихме и някои съвети за това как да се справите с нещата, които ви дразнят, за да изкарате добре вашата почивка.

Неудобни контактиЛипсата на контакти

Днес повечето от нас пътуват с телефони, лаптоп и/или таблет. Когато най-после пристигнете в хотелската стая и искате да ги включите в контакта, а него го няма или е разположен на неудобно място, това може да изнерви всеки.

Решение:
Поискайте на рецепция разклонител (или носете със себе си компактен). Така ще бъдете по-мобилни в стаята, а и ще имате достатъчно контакти за всички устройства, особено ако сте 2ма

Тънките завеси

Понякога е приятно да се събудите от изгрялото слънце, но понякога (особено след тежка вечер в Слънчев Бряг или Златни Пясъци) просто искате да спите до късно и светлината ви дразни, защото пердетата са много тънки.

Решение:
Носете маска закриваща очите! Така не само ще избегнете проблема, но и няма да ви пречи нощната лампа, ако партньора ви чете до късно вечер.

Досадно шумни коридориШумните коридори

Затръшване на врати, говорене на гостите, шумни машини и камериерки с прахосмукачки. Определено не звучи като почивка.

Решение:
Помолете за стая далеч от изходи и асансьори. В краен случай си вземете тапи за уши или mp3 плеър.

Скъп или бавен Wi-Fi

Интернет достъпа е нещо без което (за добро или лошо) почти никой не може, дори на хотел. Когато интернета е бавен или хотела го таксува допълнително, това може да бъде много дразнещо.

Решение:
1во попитайте дали има Wi-Fi в стаята и дали е включено в цената. За съжаление в много малко хотели дори да ви уверяват, че интернета бърз, това не е така. За да сте спокойни, че ще имате Wi-Fi достъп и бърз интернет навсякъде, дори в колата под наем и на плажа, наемете 4G Wi-Fi от нас.

Wi-Fi от TRC

Липсата на минибар

Дори да не докоснете скъпият шоколад и напитки в минибара, може да го използвате като хладилник. За съжаление, много хотели започват да премахват минибара.

Решение:
Заявете предварително, че искате минибар или попитайте дали ще имате такъв

Оставените напитки и сладки, но не като комплимент

Най-после влизате в стаята си след дългия път, виждате оставени сладки и вода, но под тях с малки букви пише, че те не са безплатни, всъщност струват доста над цената им в магазина

Решение:
Преди да стигнете в стаята, посетете магазин за хранителни стоки, купете каквото сметнете за необходимо. Така няма да сте изкушени от скъпите лакомства в стаята и избора ще бъде по-голям

Do not disturbДосадни камериерки

Хотелската стая би трябвало да е вашето най-лично пространство, но камериерките идват по няколко пъти на ден, чукайки на вратата.

Решение:
Слагайте табелка „Do not disturb” / „Не безпокойте” или директно говорете с рецепция стаята ви да не бъде почиствана, ако вие не го пискате.

Тесни стаи

В желанието си да направят повече стаи, собствениците на хотели често ги правят твърде малки. Това може да се окаже много досадно и неудобно. Липсата на пространство и многото багаж са неприятна комбинация.

Решение:
Винаги преди да резервирате четете отзивите за хотела и внимателно прегледайте снимките.

Прозрачни стени на банята

Тази нова тенденция в дизайна може да ви причини значително неудобство, в случай че сте в стая с приятел/ка, роднина или колега

Решение:
Винаги може да се разбирате предварително кога да ползвате банята. Преглеждайте снимките!

Старо обзавежданеОстаряло обзавеждане

Наясно сме, че е въпрос на вкус, но за нас е досадно да влезем в хотелска стaя в която завивките на леглата, възглавниците, килими и т.н не са обновявани от години.

Решение:
Отново, преглеждайте снимките!

В статията са използвани материали на HuffingtonPost

Posted in: