Mного сняг за скиори и сноубордисти на Боровец

Първите скиори на Боровец тази зима се радват на добре обработените писти и условия, които се дължат до голяма степен на завършения тази година строеж на открития водоем между писти „Ястребец 2 и 3″.

Технически спецификации

Съоръжението подава вода към новата помпена станция, а оттам към оръдията за изкуствен сняг, разположени по трасетата на ски пистите. То има вместимост 21 хиляди куб.м вода и позволява идеалното заснежаване и обработване на над 200 дка писти през целатя зима.

Какво ново

Новост в курорта е и удобната ски-връзка между долната станция на четириседалковия лифт „Ястребец Експрес“ и долната станция на кабинковия лифт. Скиорите ще се спускат до „кабинката” и няма да търсят услугите на каруцари по автомобилния път или да свалят ските и да ходят пешa. Боровец предлага 24 ски писти с обща дължина 58 км и с различна трудност и натовареност, които са  подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и експерти. Групират се в 3 района: Ситняково – Мартинови бараки, Маркуджик и Ястребец. Боровец е предизвикателство и  любимо място и за сноубордистите, на които предлага освен различните по сложност и натовареност терени, така и специална халф пайп писта, оборудвана със собствен влек.