Празник на розата в Казанлък

За празника

Празникът на розата е може би най-чаканото събитие в календара на казанлъчани. Празник, който събира голям брой посетители не само от цяла България, а и от чужбина. Всяка година в Казанлък пристигат гости от далечна Япония, които са привлечени от маслодайната роза, българските традиции и култура. Празника може до посетите и вие с кола под наем от Top Rent A Car. Възползвайте се от голямото разнообразие от марки и модели за всеки вкус!

Царица Роза 2014
През 2014 се чества 111-та годишнина на Празника на розата в Казанлък, който традиционно се провежда през първите почивни дни на юни.

Ето някой от нещата, които предстоят и биха привлекли вашия интерес:
– Конкурс “Царица Роза” – един конкурс, на който участват 20 казанлъшки момичета (абитуриентки) и една от тях бива избирана за царица. Тази година ще бъде избрана 46-ата Царица Роза на Казанлък, която в продължение на една година ще представя града и България на различни форуми у нас и в зад граница.

Онези, които никога не са били част от този уникален празник определено има какво да видят. Веднъж присъствали и докоснали се до магията на празника, едва ли ще го забравят.
– 06.06.2014г. – Празник на град Казанлък
– Фестивал на виното Розе
Тази и много друга актуална информация за града и събитията може да научите от тук: kazanlak.bg

Розобер

Ритуал „Розобер“

Тъпан бие хоро се вие 2014

“Тъпан бие, хоро се вие” – национално надиграване