Поредно участие на Top Rent A Car в еко рали

По време на Eco Rally България 2019 oтборът ни се състезава с автомобил Toyota Yaris Hybrid

В периодът 26-28 юли се проведе тазгодишното издание на Eco Rally България, част от Международния календар на FIA и кръг от Балканската Еко купа за автомобили с нови енергии и задвижвания. Тази година в състезанието се включиха 14 отбора, сред които по 3 отбора на Столичен инспекторат и на АЕЦ Козлудуй, както и 2 отбора с участието на известните автомобилни състезатели – братята и конкуренти в надпреварата -Тодор и Румен Дуневи. Отборът на Top Rent A Car по традиция участва в състезания от подобен тип с електромобил Tesla Model S, но сега се наложи да смени колата поради служебната й ангажираност за периода. Така Top Rent A Car се представи с Toyota Yaris Hybrid , като това беше и единствения хибриден автомобил в тазгодишното рали. Това постави отбора ни в отделна категория от останалите участници.

Тази година Eco Rally България 2019 се проведе под патриотично мото: „По пътя на Априлското въстание“. Ралито стартира от площад „Батенберг” в София, където състезателните автомобили бяха позиционирани в продължение на няколко часа и всички жители и посетители на столицата имаха възможността да ги разгледат. Ралито продължи по 457-километров маршрут през Стара планина, преминаващ край места с историческа символика – Оборище, Панагюрище, Копривщица, Стрелча и др. За финала и церемонията по награждаването отборите се върнаха обратно в столицата – в зала Джон Атанасов , София Тех парк.

Екипажът на Top Rent A Car се представи отлично на етапите, като в 2 от тях успя да постигне най-добро представяне, но в четвърти етап допусна навигационна грешка, която коства много точки. Въпреки това, ако имаше общо класиране по наказателни точки, нашият отбор би се наредил на пето място. Представителите на фирмата, Милен Маринов и Ирина Маринова, изразиха своите положителни емоции от състезанието непосредствено след финала. Те са доволни от представянето си, от поведението на хибридния автомобил и впечатлени от цялата организация.

Първите две места в Eco Rally България 2019 отидоха при братята Дуневи – съответно 1-во място за Тодор и 2-ро място за Румен, а 3-то място грабна отборът на община Габрово. Цялото събитие премина изключително гладко и приятно както за участници, така и за зрители, което разбира се, не би било възможно без перфектна предварителна организация. Заслугите са на организаторката Валя Пантелеева, както и на eCars, които осигуриха зареждането на автомобилите по време на състезанието и също се справиха без забележки със задачата си.

Снимки от събитието можете да разгледате в галерията по-долу: