С кола под наем до Пирея, Гърция

Piraeus Mikrolimano, Wikipedia

Piraeus Mikrolimano, Wikipedia

Развлечения и кухня

Градът предлага голямо разнообразие от развлечения. Пирея е известна със своите таверни и ресторанти и със своята кухня.

Повечето от заведенията са разположени по протежение на бреговете Микролимано и Пирайки, предлагат меню с морски дарове и привличат много посетители и туристи. Нощният живот на града е оживен, с многобройни барове и нощни клубове. Големи търговски зони могат да бъдат намерени на централните булеварди на Пирея, Iroon Polytechneiou и Grigoriou Labraki.

Ecocinema

Едно от най-популярните събития в Пирея е на Международния филмов фестивал Ecocinema, провеждан ежегодно в края на февруари. През лятото се провежда Piraeus Rock Wave фестивал.

Piraeus Kastella, Wikipedia

Piraeus Kastella, Wikipedia

Театър

Общинският театър на града е бил център на изкуствата в Пирея, домакин на различни културни събития, включително театрални, танцови и музикални събития. На открито Veakeio Theater в Кастела е популярна дестинация през лятото, домакин на концерти с гръцки и чуждестранни трупи, а Menandreio театър, широко известен като Delfinario, е популярно място за вариетета. Village Park, голям многофункционален център и част от Village Cinemas построен в предградията на Агиос Йоанис Рентис, привлича голям брой хора от цяла Атина, предлага разнообразие от магазини, кафенета и ресторанти, в допълнение към двадесет кина правейки го най-големият кино комплекс в Гърция. В непосредствена близост до него, Fun Park Allou е най-новия и най-големия увеселителен тематичен парк в Атина. Предлага многобройни атракции, ресторанти и сладкарници.

Veakio Piraeus, Wikipedia

Veakio Piraeus, Wikipedia

Музеи

Пирея е дом на няколко музея. Археологическият музей на Пирея показва предмети от класическата античност намерени в района на Пирея и по-голямата крайбрежна зона, характерни за историята и културата на древния град. В града се помещава и морски музей на Гърция, с експонати, свързани с морска традиция на Гърция, Декор музей Панос Aravantinos, Georgios Averof корабен музей и Музея на електрическите железници, чийто домакин в станцията Пирея. Художествената галерия Общинска и Общинска библиотека, една от най-големите в Гърция, също са интересни обекти, които може да посетите в Пирея.

Маршрут

Маршрут до Пирея от София, офис на Top Rent A Car
Разстояние София – Пирея с кола: 819 км
Време с кола: 9:45 минути