• gallery

Алея на олимпийските спортове прославили Варна

Едно от най-приятните места за разходка във Варна се намира в Морската градина. Това е едно място, на което може просто да се откъснеш от забързаното ежедневие и да се насладиш на красивата панорама или да поспортуваш. Нарича се “Алея на спортната слава на Варна” и се намира под Делфинариума в Морската градина.

Отиващото си лято все повече засилва желанието на хората да се възползват от последните топли дни и доста от тях избират именно тази алея.
Тя е подходяща за всеки. За колоездачите е отделена лента, а има и места специално пригодени за фитнес. Ако сте се уморили пък може да поседнете на някоя от пейките и да се порадвате на красивата гледка.

Любопитни факти за алеята

Алеята е дълга е 1100 метра, а широчината ѝ е 5 метра. На 10 плочи са изписани спортовете във всяка олимпиада, в която са участвали варненски спортисти. До там може да стигнете както с кола под наем така и пеша. Започнете своята разходка по “Алея на спортната слава на Варна” от Пикадили Парк или от Делфинариума. Там може да откриете удобно място за паркиране.

Източник на снимковия материал: foursquare.com