Нов транспорт за града

Kobot

Kobot

Традиционните автомобилни и мотоциклетни фирми съвсем не са единствените, които на автомобилното изложение в Токио се опитаха да преминат границите на възможното. Две компании, нямащи нищо общо с автомобилостроенето показаха две странни разработки под марката Kobot.

Става дума за фирмите Kowa (компания произвеждаща медицинск аелектроника) и Tmsuk Co. Ltd – сдружение специализирано в робототехниката. Обединените им усилия водят до появата на нов вид екологично градско превозно средсто, характеризиращо се с изключително авангардни форми.

Базата на която са изградени концептите Kobot е една разработка на Tmsuk показана през 2009-а и представляваща алтернативен транспорт за инвалиди. Явно превозното средство Rodem, предназначено за хора в неравностойно положение се е харесало на масовата публика и сега то е трасформирано за широк кръг от ползватели.

Новите градски мобилни средства впечатляват освен с външен вид и с изключителната си маневреност. Те могат да се движат с максимална скорост от 29 км/ч. и заемат площ от едва един квадратен метър. И двата модела са с три колела и се задвижват изцяло от електричество.

Идеята на разработчиците на тези превозни средства е те да се използват в големите мегаполиси, а така също и в обособените зелени зони. Специалистите са на мнение, че подобни мобилни устройства са и доста по-безопасни отколкото масово използваните скутери.

При нужда от автомобил под наем, можете да се обадите на телефон +359 887 205 813 или посетете www.toprentacar.bg.