Нова авиолиния от Варна

Oт летище Варна до Истанбул

Turkish airlines

Turkish airlines

В края на месец май се очаква откриването на нова авиолиния от летище Варна до Истанбул. Тя ще бъде обслужвана от турската авиокомпания “Turkish airlines”.

Това стана ясно след срещата на директора на авиокомпанията за България и кмета на гр. Варна. Турската компания планува полетите да бъдат изпълнявани 4 пъти седмично през цялата година. Това несъмнено ще зарадва много от пътуващите, а за тяхно улеснение ще бъде направен и офис на авиокомпанията в града.

“Turkish airlines” е голяма международна компания обслужваща над 200 държави. Те се стремят да достигнат ръст до 2000 полета на ден. Директорът на компанията смята, че това е отличен шанс за града, да се превърне в мост за страните от Изтока. Авиокомпанията планира и започването на рекламна кампания за Варна, представяйки я като най-новата дестинация от предложенията си. В рекламите на Морската столица ще бъдат включени множество културни, исторически и спортни мероприятия, които ще бъдат разпространени не само в Турция, но и във всички държави където оперира авиокомпанията.

Директната линия летище Варна – Истанбул, несъмнено ще спомогне за развитието на туризма и бизнеса, не само на града, а и на целия район – предоставяйки бързи и удобни директни полети.