Най-технологичните скоростни кутии

Немският концерн ZF, захранващ с продукцията си болшинството от големите автомобилни производители, обяви значителен ръст в приходите си, като отбеляза, че производството за последната година се е увеличило с 20%.

коли под наем в България
След като през 2010-а този ръст беше 38%, сега немците продължават да жънат успехи с новите си технологии. От ZF отбелязват, че успехите им се дължат, освен на уникалните разработки на автоматични трансмисии и на сравнително доброто търсене на автомобили от т.нар. премиум сегмент.

Автоматични трансмисии

Именно там са съсредоточени усилията на компанията, като немците наблягат най-вече на скоростни кутии и системи, повишаващи икономията на гориво. Най-голям интерес за момента представлява иновационната деветстепенна автоматична трансмисия.

Принципно тази скоростна кутия е разработена за коли с предно предаване и напречно разположен двигател, но благодарение на предвидената допълнителна раздатъчна кутия трансмисията може да се използва и при 4х4 автомобили, както и за работа с хибриди.

Най-интересното е, че трансмисиите на ZF постигат значителна икономия на гориво без това да се отразява на динамичните характеристики на превозното средство. Скоростните кутии могат да се използват и при по-малки автомобили.

Така например в момента новата компактна първа серия на BMW се оборудва с осемстепенна автоматична трансмсия, а деветстепенната скоростна кутия се монтира на компактния автомобил Dodge Dart.

източник: fakti.bg 

При нужда от автомобил под наем, можете да се обадите на телефон +359 887 205 813 или посетете www.toprentacar.bg