Най-интересните събития през Октомври

Може би за мнозина лятото е било доста натоварено на работното място и не е останало време за почивка. Ако и Вие сте от тези, то бихте могли да почерпите вдъхновение от предложенията на Top Rent A Car за един по-различен месец Октомври.

Октоберфест

Германският празник е събитие, което привлича хора от цял свят в Баварската столица – Мюнхен. Милиони литра бира, традиционните вурстчета както и други лакомства задоволяват предпочитанията на туристите.

 

Октоберфест

Октоберфест

Фестивал Masskara

Фестивалът се провежда на Филипините и е познат още като фестивал на усмивките. Той се провежда през уикендът, който е най-близко до датата 19-ти Октомври. Името на фестивала идва от mass (англ. – много хора) и cara (исп. – лица). Всяка година по това време на годината по улиците на град Баколод излизат над половин милион души, маскирани с усмихнати лица.

Masskara

Masskara

Halloween

Месецът завършва с американския празник Halloween, на който деца обличат всевъзможни костюми и изричат думите “Номер или лакомство” на прага на хорските врати.  Символ на празника са издълбаните под формата на лица тикви със запалена свещ вътре в тях.

Halloween

Halloween