Какво Ви възмущава по пътищата?

Пътищата на България са една необятна сцена за кой от кой “по-добри шофьори”. Всекидневно ставаме свидетели на какви ли не куриозни ситуации, ситуации, които ни възмущават и доста често изнервят. Едва ли има толкова спокойни шофьори в България, които поне веднъж да не са “благославяли” колегите си по пътищата и не са се изумявали гласно на недомисленото им поведение.

Едни от най-дразнещите действия/бездействия на пътя:

  1. Отнемане на предимство без подаване на сигнализация (мигач). Често срещано явление както в големите, така и в по-малките градове. Това са такива водачи, които явно не искат да хабят от акумулатора си или пък смятат за ненужно да известяват за действията си. Съгласете се, че непредвидимите действия на въпросния водач могат да доведат до ПТП. За съжаление ситуацията е такава, че този лош навик трудно може да се изкорени от българина и нашия съвет е просто да имате едно на ум!
  2. Изпреварване на цялата колона от чакащи автомобили и заставане най-отпред на ляв завой. Просто уникални тарикати, на които не им се чака и решават да изхитрят всички. Сякаш само те бързат за някъде. Липсата на търпение у българина и непрестанното му желание да нарушава правилата се проявява точно в този тип шофьори.
  3. Не даване предимство на пешеходци. Пешеходеца все едно е невидим, когато се наложи да пресича. Колите въобще не си правят труда да намалят, просто пускат газта и се надяват пешеходеца да е достатъчно бърз. И какво следва, ако пешеходеца се окаже по-смел от водача и реши да пресече. Следват клаксони и… Ако пък спре, което се случва понякога, пешеходеца трябва да му благодари сякаш водача е направил специален жест.

Това са само част от нещата, които ни възмущават по улиците. Може би Вие ще ни предложите още…