Какви застраховки има включени при наем на кола от Top Rent A Car?

Какви застраховки има включени при наем на кола от Top Rent A Car?

Какви застраховки има включени при наем на кола от Top Rent A Car?

Стандартната застраховка

(Collision Damage Waiver) е включена в цената на автомобила. Тя ограничава отговорността при щета до размера на депозита. Задължително е представянето на двустранен протокол от КАТ. Допълнително може да се закупи застраховка Super CDW+TP (Освобождаване от отговорност при щета/кражба), Допълнителна застраховка (AI) при щети по гуми, джанти, стъкло и интериор, както и комбинираната Супер застраховка, обединяваща Super CDW+TP и AI. Какво означава всичко това?

„Претърпях инцидент. Колата ми има ли КАСКО и ще ми бъдат ли удържани такси?”

При вземането на автомобила, ще ви бъде поискан депозит от 200 до 500 EUR според модела автомобил. Депозита се блокира на вашата кредитна карта. Сумата за депозита не се взема от картата, само се блокира на нея и след края на наема се отблокира (отнема от 3-5 дни според банката). При инцидент задължително трябва да повикате КАТ за да бъде съставен двустранен протокол. Стандартната застраховка (CDW) включена в наема, лимитира отговорността при инцидент до размера на оставеният депозит. Това означава, че при щети по автомобила може да ви бъде удържана такса до размера на депозита. Таксата покрива щетите по ремонта и загубите на компанията от пропуснати наеми във времето на ремонт.

Как се процедира ако спукам гума или изкривя джанта по време на наема?

Стандартната застраховка, както и Super CDW не покриват щети по гуми, джанти, предно стъкло, под шасито и интериора на колата. При такъв случай може да ви бъде удържана такса до размера на депозита според щетата. Напълно освободен сте от отговорност при закупуване на Допълнителна застраховка (AI) или Супер застраховка (Super Cover).

Защо да доплатя за застраховка?

Застраховките, които допълнително за закупуват при наем на кола, могат напълно да Ви освободят от отговорност при инцидент по ваша или чужда вина. Задължително е да имате протокол от КАТ за инцидента и да се свържете с нас. Цената на допълнителните застраховки е между 5 и 9 EUR/ден според класа автомобил и Ви гарантират спокойствие по време на целият наем.

Одраскаха колата на паркинга. Ще бъда ли глобен, след като съм доплатил за застраховка?

Паркинг щетите са най-често срещаният тип щети. При наличието на Супер застраховка (Super Cover) или Пълна застраховка Super CDW+TP няма да бъдете глобени за щетата. Нужно е да ни се обадите, за да ни информирате за случая и да се свържете с КАТ, които ще ви съдействат за попълването на протокол за инцидента.

Може да изберете желаната застраховка по време на онлайн резервацията или на място в офис на Top Rent A Car, когато вземате вашият резервиран автомобил.