Италианските министри сменят Audi с Lancia

Lancia Thesis
Новият министър-председател на Италия Марио Монти планира да задължи всичките си министри да се возят на автомобили родно производство, съобщава РИА Новости. Правителственият автопарк на страната се състои почти изцяло от возила с марка Audi, а самият Монти бил принуден да заеме Lancia Thesis от президентския гараж, само за да се вози в италианска представителна лимузина.

Членовете на кабинета, които сами изявили желание да се возят на коли родно производство, се сблъскали със същия проблем. Автопаркът на италианското МВР се състоял почти изцяло от Audi-та и BMW-та, а новият вътрешен министър Ана Мария Кончилери открила в гаража на ведомството само една Lancia Thesis с пробег над 150 000 км, който не отговарял на държавните стандарти за безопасност.

Предложение за решение на проблема

Някои сътрудници на правителствените служби предлагали проблемът да се разреши с разпределянето на 19-те луксозни Maserati-та между членовете на кабинета. Те бяха закупени от Министерството на отбраната преди време, което предизвика грандиозен скандал на Ботуша. Тогавашният военен министър Иняцио Ла Руса не видя нищо нередно в поръчката, понеже “италианските автомобили са придобити в рамките на редовен по европейското законодателство търг”.

Италианските медии коментират инициативата на Марио Монти като стремеж да демонстрира как в разгара на тежка икономическа криза, която принуждава милиони да затягат коланите, политическият елит е готов да усмири апетита си.
източник: fakti.bg
При нужда от автомобил под наем, можете да се обадите на телефон +359 887 205 813 или посетете www.toprentacar.bg