• gallery

Замъкът в Равадиново

Може би малцина са го чували, а онези които са го виждали разказват истории за него. Звучи интересно и загадъчно, нали? Неговото име е „Влюбен във вятъра“ – един приказен замък, който разпалва любопитството на всеки, който го зърне отдалеч. Сякаш от друго време, нереален и мистичен той може да ви омагьоса и да ви пренесе на въображаемо място.

Напротив този замък е напълно реален и се намира до село Равадиново, а ето и някой други интересни локации в близост:

Забележителности около Равадиново

  • Созопол – на 6 km
  • Дюни – на 6,9 km
  • Черноморец – на 8,7 km
  • Аркутино – на 8,9 km
  • Приморско – на 18,2 km

Макар замъкът да не е напълно готов, всеки който желае да го разгледа е добре дошъл. На входа ще минете през масивна каменна порта пред която се спуска подвижен мост. Вътре ще откриете великолепен двор и параклис, а каменни стълби ще Ви заведат до банкетна зала по стените, на която са окачени репродукции на шедьоври от известни художници. В езерото плуват бели и черни лебеди, а наоколо се разхождат свободно и други животни.

Камъните, от които е направен замъка, менят цвета си през различните часове на деня, което го прави още по-невероятен за посетителите. Прекрасната градина е украсена с фонтани, каменни статуи, фигури на птици и много други. Интерес представляват още: гигантски фенер, рицарска броня и стоманен орел.

Ценителите на хубави вина също ще бъдат заинтригувани от уникалната винарската изба, която може да бъде открита там. Обзаведена е с огромна резбована маса и столове от дърво, а гостите ще се почувстват като кралски особи докато дегустират от домашно приготвените вина.

Препоръчваме Ви да посетите Замъкът в Равадиново с кола под наем от Top Rent A Car по време на вашата почивка. Изживейте един приказен ден на това необикновено място на българското Черноморие.

Източници на снимковия материал: photo-forum.net, skyscrapercity.comforum.awd.ru