Заблуждаващи табели. Къде да внимавате, когато пътувате?

Бихме желали да насочим вниманието на пътуващите с кола под наем от Варна за Бургас към пътните табели оказващи посоките към населените места. Бъдете много внимателни, защото може да се натъкнете на такива, който да Ви озадачат и объркат.

Табела на изхода на Ахелой

Пример за такива табели са тези на изхода на Ахелой.
Може би хората, които пътуват редовно добре знаят маршрута, но за останалите би било истинско изпитание да уцелят правилния път, ако не забележат първата табела в града и не разчетат маркировката.

Вероятността да пропуснете тази първа табела в натоварения летен трафик никак не е малка, защото покрай нея има още: информационна табела на бензиностанция и знамена, които пречат да бъде забелязана. Веднъж подминали табелата вече е късно да реагирате.

Излизайки от Ахелой пътя се разклонява и би трябвало да има друга табела, но първото нещо, което се вижда е само пътен знак Г9 (преминаване отдясно на знака). Нормално е първосигнално да решите, че трябва да завиете надясно. Веднъж завили обаче, малко след него може да забележите втората табела сочеща, че посоката за Бургас е наляво, а вече е късно да промените посоката си поради скоростта и наличието на трафик. Бъдете внимателни в този участък!

Стара Загора-Бургас

Друг участък, върху който трябва да се фокусирате е Стара Загора-Бургас, на излизане от града в посока магистралата. Тук за разлика от предходната ситуация има 2 големи табели. Те сочат София и Бургас надясно, а Хасково направо. Нормално е щом видите, че пътя се разклонява надясно да се престроите. Да, обаче в края на разклонението е поставена табела “София“. Онези, които са се доверили на предходните табели с мисълта, че това е правилната посока за Бургас ще останат силно озадачени. В далечината се вижда друга табела за Бургас, която се намира след въпросната отбивка. Веднъж подведени да завиете надясно (уж за Бургас) вие се озовавате на магистралата за София и връщане назад няма! Остава Ви само да запазите спокойствие и да се надявате скоро да има отбивка. Уви, такава няма в близките 25 километра.

Тъй като сега се намираме в най-натоварения месец е добре да сте по-наблюдателни, за да си спестите излишно разкарване. Top Rent A Car предлага на своите клиенти възможност да резервират GPS навигация, за да се ориентират в подобни ситуации.