Едни от най-пленителните места за живеене


Случвало ли Ви се е, когато пътувате по света да попадате на места, на които искате да останете за по-дълъг период? Такива места, които да Ви пленяват толкова със своя чар и обаяние, че не Ви се тръгва. Сега ще Ви покажем някой от тях:

Амстердам, Холандия

Името на града означава – „бент на Амстел“, реката, преминаваща през града. Възникнал като малко рибарско селце в края на 12 век сега там живеят над 1,3 млн. души. Архитектурата и всичко останало е изцяло в холандски стил. Местните казват, че е възможно да посетиш всяко едно място с колело или с лодка. Каналите и реките създават огромна мрежа, която позволява лесно придвижване с лодка, а равнинния релеф улеснява колоезденето (това го прави най-предпочитания транспорт в Холандия). Едно от най-забележителните и очарователни неща в Амстердам е смесицата от различни култури. Това е градът, в който може да срещнете над 185 различни култури, повече от където и да било другаде.

Гент, Белгия

Гент е чудесна туристическа дестинация със всички свои забележителности и културни паметници, но нещото което привлича най-много хората е бирата. В Белгия се произвеждат над 800 различни марки бира, някои от които с над 400-500-годишна история. Един белгийски политик описва по следния начин социалната роля на бирата в Белгия: “Любителят на виното говори с чашата, а любителят на бирата – със съседите си”. Като оставим бирата настрана, Гент е страхотно място за разходка: каменни мостове над реката, тесни калдъръмени улички и разкошни малки ресторантчета край реката – приказно.

Пловдив, България

Пловдив е един от най-старите градове в Европа – началото му датира от 4000 години пр.Хр. По време на Римската империя Пловдив е бил важен областен център. Кипяло е мащабно строителство – от това време са останали множество добре запазени находки: павирани улици, крепостни стени, сгради и др. Когато посещавате България не пропускайте да посетите Пловдив с кола под наем.

Истанбул, Турция

Истанбул е един от най-големите градове в Европа и света (13,5 млн. души) и е единствения, който е разположен на два континента. Бил е столица на Римската, Византийската, Латинската и Османската империя, но никога не е бил столица на Турция. През 2010 г. Истанбул е обявен за Европейска столица на културата и става десетата най-популярна дестинация в света със седем милиона чуждестранни гости. Истанбул е град с вековна история и затова и местата, които могат да се посетят са много.
Това бяха нашите предложения за едни от най-пленителните места за живеене. Не пропускайте възможност, в която може да посетите нова, интересна и изпълнена с приключения дестинация.

Източници:
itsbohemian.com
wikipedia.com