В кухнята на колите от Ловеч

Информация за завода в Ловеч

Тази събота новопостроеният автомобилен завод край Ловеч за първи път отвори врати за журналисти.
Заводът е напълно оборудван – поточните линии са монтирани и тествани, а екипът е обучен и готов за работа.
Производственият процес се осъществява по японски модел и по-точно по производствената система на Toyota – TPS (Toyota Production System).

коли под наем в БългарияПървоначално фабриката ще работи с готови компоненти от Китай. От пристанището във Варна ще пристигат конструкциите на автомобилите, които ще се окомплектоват с всички необходими елементи във фабриката.

Планът предвижда до две години да бъдат завършени и халетата за боядисване и точкови заварки. Предвижда се и използването на части, произведени от други български предприятия.

Въпреки, че до откриването на завода има повече от два месеца, в халето всичко си е на мястото – от двете страни на поточната линия са прецизно подредени различните части, които ще се влагат в автомобилите, а на всяка работна станция са поставени снимките и имената на съответния екип.

Към момента в предприятието са произведени 10 тестови автомобила, които не са предназначени за пазара. Те са от моделите Voleex C10 и Steed 5, като изработката им представлява пробно производство, чиято цел е финално тестване и синхронизиране на оборудването и поточните линии, както и въвеждане на системата за качество на произвежданите автомобили.

Официалното производство ще стартира през февруари 2012 година с три модела – Voleex C10, Steed 5 и Hoover H5, а до края на 2012 година на поточната линия ще бъдат качени още два, единият от които ще бъде седанът със средни размери Voleex C30.

Моделите са сертифицирани във Великобритания, покриват нормата Евро 5 и европейските стандарти за безопасност, обясниха от Литекс Моторс.

До 2014 година капацитетът на завода ще достигне производството на 50 000 автомобила, които ще се продават в цяла Европа. Ще се произвеждат и автомобили Great Wall с десен волан, които ще се изнасят за пазара на Великобритания.

Както вече знаете всички пет модела, които ще се сглобяват в завода през 2012 година ще могат да се оборудват с газова уредба с течна фаза Lpi (Liquid Propane Injection). Тя работи без изпарител и освен, че намалява разходите за гориво, увеличава динамичните характеристики на автомобила.

В родината си, Steed 5 е най-продаваният пикап, а Hoover H5 е втори при SUV-автомобилите, след Honda CR-V. Успешен е и моделът Voleex C30, който е носител на титлата Семеен автомобил на годината в Китай.

източник : automedia.bg
При нужда от автомобил под наем, можете да се обадите на телефон +359 887 205 813 или посетете www.toprentacar.bg