Велики четвъртък

Наближава Великден, а страстната седмица е в разгара си. Велики четвъртък е известен сред християните, защото на този ден е произнесена смъртната присъда на Исус Христос. На този ден също по традиция се боядисват яйца.

Традиции

В края на страстната седмица хората се събират със своите семейства, подготвяйки се да посрещнат един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово. Той дава началото на Великденските почивни дни, a приготвянето на яйца и вкусни козунаци започва.

На Велики четвъртък по обичай се боядисват яйцата. Те трябва да бъдат над 40 на брой, събирани по време на постите. Първото боядисано яйце трябва да е червено, а с него бабите или майките натъркват бузките или челата на малките дечица с пожелание да бъдат здрави и румени като Великденско яйце.

В наши дни, хората често избират да посрещнат Възкресение Христово на почивка в страната или чужбина. Много от хотелите, къщите за гости и заведенията подготвят постни храни, яйца и козунаци според Великденските обичаи.
Великденските празници дават възможност да прекарате време със семейството и да посетите интересни места. Планирайте Вашето пътуване в автомобил под наем от Top Rent A Car.
Top Rent a Car предлага чисто нови автомобили, които несъмнено гарантират по-приятно изкарване на празниците.