• gallery

Варна – стара и модерна


Проследете промяната във визията на централните части на град Варна. Вижте как е изглеждала “Морската ни столица” преди повече от 100 години и как ще изглежда в близко бъдеще.

В процес е проект за реконструкция на главната пешеходна зона във Варна. Предстои да бъдат обособени няколко площада. Един от тях е този зад Окръжния съд. Той ще носи информация за всички храмове на територията на Варненската и Великопреславска митрополия.

Шадраванът на площад “Независимост”

Шадраванът на площад “Независимост” също ще бъде реконструиран, а имена на бележитите варненци ще бъдат вписани в борда му. Очаква се той да бъде голяма атракция, тъй като ще наподобява на световно известните фонтани пред хотел Беладжио (Лас Вегас) и тези край небостъргача Бурдж Халифа в Дубай. Шадраванът ще е музикален, с „пеещи” и „танцуващи” струи вода.

Площад „Варна”

Друга новост ще бъде площад „Варна” , който ще се намира пред бившия магазин „Валентина”(сега NewYorker), където ще има ориентири за забележителностите в града. На площад „България“ пък ще бъдат вплетени имената и гербовете на всички областни центрове у нас и разстоянието до тях от Варна.