Пътна сигнализация. Правила и изисквания

Пътна сигнализация. Правила и изисквания

Познаването на пътната сигнализация и правилата за движение са от основно значение както за сигурността на участниците, така и за безпроблемното функциониране на трафика. Нужно е шофьорите винаги да се съобразяват с пътната маркировка, знаците и светофарите като по този начин ще бъдат избегнати значителен брой инциденти по пътищата. Това условие, разбира се, трябва да се изпълнява от всички участници в движението, като всеки трябва да познава и да се съобразява с правилата за движение, знаците, и пътните маркировки.

Светофари

Факт е, че щом ги има всички ги виждат. Проблема обаче е, че не всички се съобразяват с тях, което е и причината за пътните инциденти.
Не спирането на червен светофар е грубо нарушение, при което водача трябва да заплати глоба в размер на 100 лв. Нарушение е също и не спирането на зелен за пешеходците светофар. Съветваме Ви винаги да обръщате специално внимание на светофара за пешеходци, когато завивате. При всички случаи шофьорът е длъжен да спре и да изчака пешеходците да пресекат, след което може да продължи.

Скорост

Друга важна тема е високата скорост в градски условия. Несъобразената скорост заедно преминаване на червено може да доведе до фатални последици. Не забравяйте, че ако днес Вие шофирате безразсъдно, то утре може да сте на мястото на пешеходеца. Top Rent A Car Ви приканва да бъдете по-внимателни зад волана и спазвате правилата за движение по пътищата.