Какво означават предупредителните светлини на автомобилното табло?

Какво означават предупредителните светлини на автомобилното табло?

Добре е да познавате поведението на автомобила и да можете да разчитате сигналите, които той Ви праща. По този начин ще можете да реагирате адекватно в дадената ситуация.

Червени предупредителни светлини

Червени предупредителни светлини
Червени предупредителни светлини
 • Задни светлини за мъгла
  Препоръчително е да се използват тези светлини по време на мъгла, за да бъдете по-забележими за движещите се зад Вас автомобили.
 • Сигнализация за ръчна спирачка
  Тази сигнализация свети в червено, за да Ви покаже че сте забравили ръчната спирачка вдигната.
 • Предупредителна светлина за температурата на двигателя
  Алармира за възможност за прегряване на двигателя. Изисква се шофьора да спре възможно най-скоро и да предприеме необходимите действия за понижаване на температурата до допустимите граници.
 • Предупредителна светлина за акумулатора
  Потърсете професионална помощ за отстраняване на проблема.
 • Предупредителна светлина за налягането на маслото
  Тя светва, когато нивото на налягането падне под допустимите граници. Необходимо е незабавно да изгасите автомобила. Съветваме Ви след като двигателя изстине да проверите нивото на масло в двигателя и при необходимост да долеете. Ако проблема не се разреши е необходимо да потърсите професионална помощ.

Жълти предупредителни светлини

Жълти предупредителни светлини
Жълти предупредителни светлини
 • Предупредителна светлина за ABS
 • Предупредителна светлина за повреда в двигателя
  Тази светлина обикновено светва, когато има проблем с вредните емисии или работата на двигателя. Наличието на тази светлина изисква моментална намеса от професионалисти.
 • Предупредителна светлина за нивото на горивото. Светва в жълто, когато нивото падне под установения минимум. Необходимо е зареждане на автомобила с гориво.
 • Сигнализация за дълги светлини
  Съветваме ви да не използвате дълги светлини при наличие на насрещно движещ се автомобил. Ако забележите, че индикаторът свети е нужно да превключите на къси светлини.

Това са само част от светлините на автомобилното табло, които е добре да познавате. Служителите на Top Rent A Car имат за задача да Ви инструктират и да отговорят на въпросите ви, свързани с наетия автомобил. За допълнителна информация може да се обърнете на националния телефон на компанията: 0700 890 50.