Top Rent A Car

Какво да направите, ако Ви се доспи много по време на пътуване?

Далечните пътувания с кола под наем често са доста изтощителни. Продължителното стоене в седнало положение, липсата на движение и взирането в една точка са причина за умора. Тази умора се натрупва и към предишна физическа дейност и недоспиване. Много е важно, когато се качвате зад волана да сте наясно с продължителността на Вашето пътуване с кола под наем. Ако Ви се налага да направите дълъг преход от Варна до София за някой ранен полет например, ще се наложи да пътувате през нощта. Километрите са доста около 450 км, следователно и времето за достигане до крайната точка ще са повечко около 6 часа.

Съветите на Top Rent A Car

Починете си добре преди да тръгнете на път

Добре отпочиналият шофьор има повече енергия и реакциите му на пътя са доста по-изострени.

Пътувайте с компания

Присъствието на други хора в колата и комуникацията с тях биха Ви разсейвали и няма да Ви позволят да заспите. Освен това е възможна смяна на шофьора в случай на преумора.

Пуснете си радио или някаква музика

Липсата на звуци и музика биха предразположили човек да се отпусне повече и да заспи по време на път, особено през нощта. Затова си пускайте нещо по ритмично, което да покачи тонуса Ви.

Спирайте през определени интервали от време

Спирането при дълъг път е задължително. Една почивка от 15 минути и раздвижване ще Ви се отразят чудесно и ще Ви дадат нови сили за пътуването.

Вземете си ободряващи напитки

Кафе, енергийни напитки. Това да сте в добра кондиция по време на дълъг път е основно изискване. Бъдете подготвени и не пренебрегвайте силата на умората, която може да Ви накара да заспите докато шофирате. Сведете до минимум опасността да заспите, за да си гарантирате спокойно и безопасно пътуване и пристигане до крайната точка.